Rijstschotel met gehakt en feta
Deze rijstschotel lijkt op de rijst-kip-chorizo, maar is een andere - ook heerlijke! - variant.
							Klaar in                        
                        10min
							Bereidingstijd                        
                        15min
Galerij
| Categorie: | Hoofdgerechten | 
Ingrediënten
            Voor
            
        
            4        
        Perso(o)n(en)    
        
	
	
        
	
	| 200 gram zilvervliesrijst | 
| 350 gram (runder)gehakt | 
| 1 stuks ui | 
| 2 stuks paprika | 
| 1 stuks prei | 
| 3 stuks tomaten | 
| 90 gram tomatenpuree (blikje) | 
| 1 el Provençaalse kruiden | 
| 200 gram feta | 
Rijstschotel met gehakt en feta Werkwijze
- Snipper de ui en snijd de paprika's en tomaten in kleine blokjes.
 - Snijd de prei in halve ringen.
 - Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
 - Verhit de olie in een wok en fruit de ui tot deze glazig is.
 - Voeg de prei toe en bak deze kort mee aan.
 - Voeg het gehakt toe en bak dit rul.
 - Voeg de paprikablokjes toe en bak kort even mee.
 - Voeg de tomatenpuree en de kruiden toe en bak dit even aan.
 - Voeg tot slot de blokjes tomaat toe en roer alles goed door elkaar.
 - Roer de rijst door het mengsel heen.
 - Snijd de feta in blokjes en roer er doorheen. Aan tafel!
 
Opmerkingen
Net als bij de rijst-kip-chorizo kun je ook hier eindeloos variëren met groenten. Denk bijvoorbeeld aan courgette of aubergine.
                    

