Rijstschotel met gehakt en feta
Deze rijstschotel lijkt op de rijst-kip-chorizo, maar is een andere - ook heerlijke! - variant.
Klaar in
10min
Bereidingstijd
15min
Galerij
Categorie: | Hoofdgerechten |
Ingrediënten
Voor
4
Perso(o)n(en)
200 gram zilvervliesrijst |
350 gram (runder)gehakt |
1 stuks ui |
2 stuks paprika |
1 stuks prei |
3 stuks tomaten |
90 gram tomatenpuree (blikje) |
1 el Provençaalse kruiden |
200 gram feta |
Rijstschotel met gehakt en feta Werkwijze
- Snipper de ui en snijd de paprika's en tomaten in kleine blokjes.
- Snijd de prei in halve ringen.
- Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verhit de olie in een wok en fruit de ui tot deze glazig is.
- Voeg de prei toe en bak deze kort mee aan.
- Voeg het gehakt toe en bak dit rul.
- Voeg de paprikablokjes toe en bak kort even mee.
- Voeg de tomatenpuree en de kruiden toe en bak dit even aan.
- Voeg tot slot de blokjes tomaat toe en roer alles goed door elkaar.
- Roer de rijst door het mengsel heen.
- Snijd de feta in blokjes en roer er doorheen. Aan tafel!
Opmerkingen
Net als bij de rijst-kip-chorizo kun je ook hier eindeloos variëren met groenten. Denk bijvoorbeeld aan courgette of aubergine.