Rijstschotel met gehakt en feta

Deze rijstschotel lijkt op de rijst-kip-chorizo, maar is een andere - ook heerlijke! - variant.

Voorbereidingstijd

Koken

Deel dit recept

Categorie: Hoofdgerechten

Ingrediënten

Voor 4 Person(s)

200 gram zilvervliesrijst
350 gram (runder)gehakt
1 stuks ui
2 stuks paprika
1 stuks prei
3 stuks tomaten
90 gram tomatenpuree (blikje)
1 el Provençaalse kruiden
200 gram feta

Bereidingswijze

    • Snipper de ui en snijd de paprika's en tomaten in kleine blokjes.
    • Snijd de prei in halve ringen.
    • Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
    • Verhit de olie in een wok en fruit de ui tot deze glazig is.
    • Voeg de prei toe en bak deze kort mee aan.
    • Voeg het gehakt toe en bak dit rul.
    • Voeg de paprikablokjes toe en bak kort even mee.
    • Voeg de tomatenpuree en de kruiden toe en bak dit even aan.
    • Voeg tot slot de blokjes tomaat toe en roer alles goed door elkaar. 
    • Roer de rijst door het mengsel heen. 
    • Snijd de feta in blokjes en roer er doorheen. Aan tafel!

Notes

Net als bij de rijst-kip-chorizo kun je ook hier eindeloos variëren met groenten. Denk bijvoorbeeld aan courgette of aubergine. 

Be the first to post a review