Rijst - kip - chorizo

Rijst-kip-chorizo... We hebben hier niet echt een goede naam voor, maar het is een gerecht wat altijd goed in de smaak valt! En, niet onbelangrijk, je kan er heel veel groenten in kwijt. Ideaal!

Voorbereidingstijd

Koken

Deel dit recept

Categorie: Hoofdgerechten

Ingrediënten

Voor 4 Person(s)

200 gram zilvervliesrijst
250 gram kipfilet
250 gram chorizo
1 stuks ui
1 stuks courgette
2 stuks paprika
300 gram gezeefde tomaten
1 snuf peper
1 el Italiaanse kruiden
150 gram geraspte kaas
1 el (naar smaak) verse peterselie

Bereidingswijze

    • Het meeste werk zit in de voorbereiding: snipper de ui, snijd de kipfilet en chorizo in blokjes, en snijd de groenten ook in kleine stukjes.
    • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
    • Verhit een grote wok en bak hierin de chorizo krokant aan. Er is geen olie nodig, er komt genoeg vet uit de chorizo.
    • Wanneer de chorizo krokant wordt, voeg je de ui en kipfilet toe. Laat de ui zacht worden.
    • Voeg als de kipfilet gaar is de groenten toe en bak alles nog even 5 minuten goed door.
    • Voeg de rijst toe en roerbak even kort mee.
    • Voeg tot slot de gezeefde tomaten toe en roer goed door elkaar tot het lekker aan elkaar plakt.
    • Breng op smaak met wat peper en flink wat Italiaanse kruiden.
    • Serveer met geraspte kaas en verse peterselie. Eet smakelijk!

Notes

De groenten die in de ingrediëntenlijst staan zijn een voorbeeld, maar dit recept is ideaal om je groentela leeg te maken: dus varieer naar hartenlust!

Reviews 4/5

Birgitte Beelen

Een gemakkelijk recept waar je volop kunt variëren. En lekker snel gemaakt! We hebben heerlijk geg...
Volledige beoordeling

22 mrt 2022

Add review