Rijst - kip - chorizo
Rijst-kip-chorizo... We hebben hier niet echt een goede naam voor, maar het is een gerecht wat altijd goed in de smaak valt! En, niet onbelangrijk, je kan er heel veel groenten in kwijt. Ideaal!
Klaar in
10min
Bereidingstijd
15min
Galerij
Categorie: | Hoofdgerechten |
Ingrediënten
Voor
4
Perso(o)n(en)
200 gram zilvervliesrijst |
250 gram kipfilet |
250 gram chorizo |
1 stuks ui |
1 stuks courgette |
2 stuks paprika |
300 gram gezeefde tomaten |
1 snuf peper |
1 el Italiaanse kruiden |
150 gram geraspte kaas |
1 el (naar smaak) verse peterselie |
Rijst - kip - chorizo Werkwijze
- Het meeste werk zit in de voorbereiding: snipper de ui, snijd de kipfilet en chorizo in blokjes, en snijd de groenten ook in kleine stukjes.
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verhit een grote wok en bak hierin de chorizo krokant aan. Er is geen olie nodig, er komt genoeg vet uit de chorizo.
- Wanneer de chorizo krokant wordt, voeg je de ui en kipfilet toe. Laat de ui zacht worden.
- Voeg als de kipfilet gaar is de groenten toe en bak alles nog even 5 minuten goed door.
- Voeg de rijst toe en roerbak even kort mee.
- Voeg tot slot de gezeefde tomaten toe en roer goed door elkaar tot het lekker aan elkaar plakt.
- Breng op smaak met wat peper en flink wat Italiaanse kruiden.
- Serveer met geraspte kaas en verse peterselie. Eet smakelijk!
Opmerkingen
De groenten die in de ingrediëntenlijst staan zijn een voorbeeld, maar dit recept is ideaal om je groentela leeg te maken: dus varieer naar hartenlust!
Vergelijkbare Recepten
Beoordelingen 4/5
Birgitte Beelen
Een gemakkelijk recept waar je volop kunt variëren. En lekker snel gemaakt!
We hebben heerlijk geg...
Volledige Review