Appel en broodschotel
Dit toetjes recept is zó makkelijk en zó lekker... Écht een aanrader!
Klaar in
10min
Bereidingstijd
20min
Galerij
| Categorie: | Nagerechten |
Ingrediënten
Voor
4
Perso(o)n(en)
| 2 stuks appel |
| 0.86 stuks witte boterhammen (ongeveer) |
| 1 hand rozijnen (optioneel) |
| 2 dl warm water |
| 10 gram roomboter |
| 2 tl kaneel |
| 2 el (vanille)suiker |
| 1 pak slagroomvla |
Appel en broodschotel Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden boven onder warmte.
- Schil de appels en snijd deze in plakjes.
- Snijd de korstjes van het witbrood af.
- Vet een vierkante ovenschaal in en beleg de bodem dakpansgewijs met de helft van de appelplakjes.
- Dek deze af met de helft van het witbrood.
- Strooi hier naar smaak wat rozijnen over.
- Meng 1 dl warm water met een goede klont (ongeveer 5 gram) roomboter, 1 tl kaneel en 1 el (vanillle)suiker.
- Verdeel dit suikerwater over het brood, zorg dat het brood goed alles op kan nemen.
- Herhaal deze stappen nog een keer (appel, rozijnen, brood en watermengsel) zodat er laagjes ontstaan.
- Bak in de oven voor ongeveer 20 minuten tot het gaar is.
- Snijd in 4 stukken en verdeel over diepe borden of kommen.
- Verdeel de slagroomvla over de borden. Wij vinden het 't lekkerst als deze over de appel- en broodschotel gaat zodat het lekker zacht wordt!




