Appel en broodschotel

Dit toetjes recept is zó makkelijk en zó lekker... Écht een aanrader!

Klaar in

10min

Bereidingstijd

20min

Deel dit recept

Categorie: Nagerechten

Ingrediënten

Voor 4 Perso(o)n(en)

2 stuks appel
0.86 stuks witte boterhammen (ongeveer)
1 hand rozijnen (optioneel)
2 dl warm water
10 gram roomboter
2 tl kaneel
2 el (vanille)suiker
1 pak slagroomvla

Appel en broodschotel Werkwijze

    • Verwarm de oven voor op 200 graden boven onder warmte.
    • Schil de appels en snijd deze in plakjes.
    • Snijd de korstjes van het witbrood af.
    • Vet een vierkante ovenschaal in en beleg de bodem dakpansgewijs met de helft van de appelplakjes.
    • Dek deze af met de helft van het witbrood.
    • Strooi hier naar smaak wat rozijnen over.
    • Meng 1 dl warm water met een goede klont  (ongeveer 5 gram) roomboter, 1 tl kaneel en 1 el (vanillle)suiker.
    • Verdeel dit suikerwater over het brood, zorg dat het brood goed alles op kan nemen.
    • Herhaal deze stappen nog een keer (appel, rozijnen, brood en watermengsel) zodat er laagjes ontstaan.
    • Bak in de oven voor ongeveer 20 minuten tot het gaar is.
    • Snijd in 4 stukken en verdeel over diepe borden of kommen.
    • Verdeel de slagroomvla over de borden. Wij vinden het 't lekkerst als deze over de appel- en broodschotel gaat zodat het lekker zacht wordt!

Wees de eerste om een beoordeling te schrijven