aardappel knoflooksoep

Hou je van romige soep? Dan moet je deze aardappel- knoflooksoep echt eens maken! Lekker met een versgebakken broodje. Deze soep is trouwens ook erg lekker met gepofte knoflook maar voor deze variant heb ik gewone verse knoflook gebruikt. 

Voorbereidingstijd

Koken

Deel dit recept

Categorie: Soepen

Ingrediënten

Voor 4 Person(s)

Ingrediënten

1 bol knoflook
1 liter groentebouillon
1 stuks ui
500 gram kruimige aardappels
200 mililiter slagroom
1 eetlepel Franse mosterd

Bereidingswijze

    • Snipper de ui en hak de knoflooktenen fijn.
    • Verwarm de olie in een (soep)pan.
    • Fruit de ui aan in de olie.
    • Schil de aardappels en snijd deze in gelijke stukken.
    • Voeg de knoflook toe aan de ui en bak 5-10 minuten mee tot het geheel zacht is maar niet gekleurd. 
    • Voeg de bouillon en de aardappels toe en breng aan de kook. Laat dit 10-15 minuten doorkoken tot de aardappels gaar zijn.
    • Pureer de soep met een staafmixer en kook de soep daarna nog 1-2 minuten zachtjes door.
    • Haal de pan van het vuur en voeg de slagroom en de mosterd toe.  Roer tot een glad geheel. 
    • Breng de soep op smaak met zout en peper. 
    • Schep de soep in kommen en bestrooi met de platte peterselie. 

Notes

-Gepofte knoflook is ook erg lekker in deze soep. Je krijgt dan echt een hele andere smaak aan je soepje. Snijd hiervoor de bovenkant van de bol knoflook zodat de tenen zichtbaar zijn. Schenk een klein beetje olie over de tenen en verpak de bol in aluminiumfolie. Pof de knoflook in de oven (200 graden- ca. 45 minuten). De knoflook hoeft niet meer meegebakken te worden met de ui maar voeg je toe net voor je de bouillon toevoegt aan de soep. 

Be the first to post a review