Herfstquiche met zoete aardappel en winterpeen
Deze herfstquiche is heerlijk verwarmend comfort food op herfstdagen! Door de combinatie van geroosterde groente en kaneel heeft het een typische herfstsmaak, heerlijk!
Klaar in
30min
Bereidingstijd
35min
Galerij
Categorie: | Hoofdgerechten |
Ingrediënten
Voor
4
Portie(s)
1 stuks kant en klaar quichedeeg |
300 gram zoete aardappel, geschild |
250 gram winterpeen |
2 tenen knoflook |
0.5 tl kaneel |
1 snuf zwarte peper (naar smaak) |
2 el olijfolie extra vierge |
250 ml kookroom (of slagroom) |
4 stuks eieren |
4 stuks grote salieblaadjes (+ evt extra voor decoratie) |
1 flinke hand pecannoten/walnoten |
Herfstquiche met zoete aardappel en winterpeen Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snijd de zoete aardappel en peen in blokjes en verdeel deze over een met bakpapier beklede bakplaat.
- Pel de knoflook en leg de tenen er ook tussen.
- Bestrooi met de peper naar smaak en met de kaneel.
- Sprenkel de olie erover, hussel alles goed door elkaar en rooster dit in ongeveer 30 minuten in de oven.
- Vet een quichevorm in en bekleed deze met het quichedeeg.
- Prik het deeg op enkele plekken in met een vork.
- Verdeel de geroosterde groenten over het deeg.
- Verdeel ook de pecannoten hier overheen.
- Klop in een kom de eieren los met de kookroom.
- Snijd de geroosterde knoflooktenen in kleine stukjes en voeg die toe aan het roommengsel.
- Snijd (of knip met een kruidenschaar) de salie klein en roer die ook door het roommengsel.
- Giet het roommengsel over de groenten.
- Versier eventueel met extra salieblaadjes en bak de quiche in 30-40 minuten gaar.
Opmerkingen
Ook lekker met pompoen en/of feta/geitenkaas!