Herfstquiche met zoete aardappel en winterpeen

Deze herfstquiche is heerlijk verwarmend comfort food op herfstdagen! Door de combinatie van geroosterde groente en kaneel heeft het een typische herfstsmaak, heerlijk!

Klaar in

30min

Bereidingstijd

35min

Deel dit recept

Categorie: Hoofdgerechten

Ingrediënten

Voor 4 Portie(s)

1 stuks kant en klaar quichedeeg
300 gram zoete aardappel, geschild
250 gram winterpeen
2 tenen knoflook
0.5 tl kaneel
1 snuf zwarte peper (naar smaak)
2 el olijfolie extra vierge
250 ml kookroom (of slagroom)
4 stuks eieren
4 stuks grote salieblaadjes (+ evt extra voor decoratie)
1 flinke hand pecannoten/walnoten

Herfstquiche met zoete aardappel en winterpeen Werkwijze

    • Verwarm de oven voor op 180 graden.
    • Snijd de zoete aardappel en peen in blokjes en verdeel deze over een met bakpapier beklede bakplaat.
    • Pel de knoflook en leg de tenen er ook tussen.
    • Bestrooi met de peper naar smaak en met de kaneel.
    • Sprenkel de olie erover, hussel alles goed door elkaar en rooster dit in ongeveer 30 minuten in de oven.
    • Vet een quichevorm in en bekleed deze met het quichedeeg.
    • Prik het deeg op enkele plekken in met een vork.
    • Verdeel de geroosterde groenten over het deeg.
    • Verdeel ook de pecannoten hier overheen.
    • Klop in een kom de eieren los met de kookroom.
    • Snijd de geroosterde knoflooktenen in kleine stukjes en voeg die toe aan het roommengsel.
    • Snijd (of knip met een kruidenschaar) de salie klein en roer die ook door het roommengsel.
    • Giet het roommengsel over de groenten.
    • Versier eventueel met extra salieblaadjes en bak de quiche in 30-40 minuten gaar.

Opmerkingen

Ook lekker met pompoen en/of feta/geitenkaas!

Wees de eerste om een beoordeling te schrijven