Flevolandse polderkoek
Flevoland is niet een heel oude provincie. Toch hebben ze daar ook lekkere streekgerechten zoals deze polderkoek. Het is eigenlijk een pannenkoek waarbij een gedeelte van de melk wordt vervangen door koffie. Dat zorgt voor een verrassend resultaat! Van dit recept bak je ongeveer 4 pannenkoeken.
Galerij
Categorie: | Ontbijt |
Ingrediënten
Voor
2
Perso(o)n(en)
Ingrediënten
100 gram volkoren speltmeel |
150 gram speltbloem |
2 stuks eieren |
300 mililiter sterke koffie of espresso |
200 mililiter (plantaardige) melk |
12 plakjes ontbijtspek |
30 gram roomboter |
Flevolandse polderkoek Werkwijze
- Zo maak je deze lekker polderkoeken:
- Zet 300 milliliter sterke koffie (of espresso) en laat deze afkoelen.
- Meng de afgekoelde koffie met de melk.
- Klop de eieren door het koffie/melk mengsel.
- Voeg de meel, de bloem en het zout toe en meng tot een glad beslag.
- Laat dit beslag ongeveer 30 minuten rusten.
- Nu gaan we bakken:
- Verhit een klontje boter in de pan.
- Verdeel de spekreepjes (of plakjes) in de pan en bak even kort aan.
- Doe 1/4 van het beslag op de pannenkoek en bak de pannenkoek in 3-4 minuten gaar aan 1 kant.
- Keer de pannenkoek als de bovenkant (bijna) droog is. Bak nu de andere kant van de pannenkoek nog 3-4 minuutjes.
- Laat de pannenkoek op een bord glijden en bak de overige pannenkoeken op dezelfde manier.
- Lekker met schenkstroop eroverheen!
- Eet smakelijk!