Appelenpap

Deze appelenpap komt uit Gelderland en kan worden gegeten als ontbijtgerecht of nagerecht. Een heerlijk friszuur gerechtje. Voor een beetje meer vulling kan je er geweekte rozijnen doorheen scheppen en wat amandelschaafsel eroverheen strooien. 

Deel dit recept

Categorie: Ontbijt Nagerechten

Ingrediënten

Voor 4 Portie(s)

Ingrediënten

750 gram moesappelen
1 liter karnemelk
100 gram bloem
1 theelepel anijszaad (gevijzeld)
1 theelepel gemalen kaneel

Appelenpap Werkwijze

  1. Zo maak je deze lekker appelenpap:
    • Schil de appels en snijd deze in blokjes. Kook deze tot een appelmoesje. Dit doe je door ze in een klein laagje water op te zetten en ongeveer 15 minuten laten koken. Roer geregeld door.
    • Meng de fijngemalen anijszaadjes en kaneel door de appelmoes.
    • Maak in een kom een papje van 200 milliliter karnemelk en 100 gram bloem. 
    • Verhit in een pan de rest van de karnemelk tot deze kookt. 
    • Voeg het karnemelk/ bloempapje hieraan toe. Breng weer aan de kook en roer met een garde tot een pap.
    • Zet het vuur uit. Meng de appelmoes door het geheel en roer nog een keer goed door.  
    • Schep de pap in 4 kommen. Verdeel er de optionele rozijnen en geschaafde amandelen over.
  2. Eet smakelijk!

Opmerkingen

- Weet je dat je deze pap ook heel goed kan mealpreppen voor 4 dagen ontbijt?

-Ook lekker met wat schenkstroop eroverheen!

Wees de eerste om een beoordeling te schrijven