Linzensoep met courgette en bosui
In de herfst heb ik altijd behoefte aan verwarmende, voedende recepten. Daar leent dit recept zich perfect voor! De linzen zorgen voor een voedzame bodem en de courgette en bosui maken het geheel frisser. In combinatie met de kruiden een lekkere smaakexplosie!
Klaar in
10min
Bereidingstijd
30min
Galerij
Categorie: | Soepen |
Ingrediënten
Voor
4
Perso(o)n(en)
3 stuks bosui |
2 stuks courgette |
200 gram rode linzen |
2 stuks knoflooktenen |
2 tl komijn |
1 tl gemberpoeder |
1 tl kurkuma |
1 tl venkelzaad (optioneel) |
2 el (kokos)olie |
1 liter water |
1 stuks bouillonblokje |
0.5 stuks limoen (sap) |
Linzensoep met courgette en bosui Werkwijze
- Verwarm de olie in een soeppan en voeg hier alle kruiden (komijn, gemberpoeder, kurkuma en venkelzaad (optioneel)) aan toe. Bak kort.
- Snijd de bosui in ringen.
- Voeg de bosui toe en fruit tot deze zacht is.
- Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut mee.
- Snijd de courgette in blokjes.
- Was de linzen en voeg de uitgelekte linzen en de courgette toe bij de bosui.
- Voeg dan het water en bouillonblokje toe en kook de soep in ongeveer 15-20 min. gaar.
- Het pureren van de soep is optioneel.
- Roer op het laatst het limoensap toe.
- Serveer met geroosterde pompoenpitten.