Courgette quiche
Een quiche met courgette... om de zachte smaak een boost te geven aangevuld met geitenkaas en zongedroogde tomaatjes. Een heerlijk zomers, luchtig recept!
Klaar in
10min
Bereidingstijd
50min
Galerij
Categorie: | Hoofdgerechten |
Ingrediënten
Voor
4
Perso(o)n(en)
1 stuks kant en klaar quichedeeg |
1 stuks courgette |
10 stuks zongedroogde tomaatjes (uit pot) |
200 ml kookroom |
4 stuks eieren |
1 flinke snuf zwarte peper |
2 tl Provençaalse kruiden |
100 gram zachte geitenkaas |
1 flinke hand pecannoten |
Courgette quiche Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Vet een quichevorm in en bekleed deze met het quiche deeg. Prik gaatjes in de bodem.
- Snijd de courgette en 3 stukken en schaaf deze in de lengte af zodat je korte courgette plakjes krijgt.
- Bekleed de bodem dakpansgewijs met de helft van de courgette.
- Snijd de zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes en verdeel de helft hiervan over de courgette.
- Verdeel dan de rest van de courgette er wederom dakpansgewijs overheen. Verdeel de rest van de zongedroogde tomaatjes over deze courgette plakjes.
- Klop in een kom de kookroom los met eieren, breng op smaak met de peper en Provençaalse kruiden en verkruimel de helft van de geitenkaas hier doorheen.
- Giet het eimengsel over de courgette heen, zorg dat het goed verdeeld wordt.
- Verkruimel de rest van de geitenkaas over de quiche.
- Hak tot de slot de pecannoten grof en verdeel deze ook over de quiche. Laat ze er los op liggen zodat ze lekker geroosterd worden in de oven.
- Bak de quiche gaar in 45 tot 50 minuten.
- Eet warm of laat afkoelen.
Opmerkingen
Geen zin of tijd om korte plakjes te schaven? Snijd de courgette dan gewoon in blokjes, dat kan ook prima!