Bietenquiche
Quiches maak ik geregeld, al is het maar om restjes groenten op te maken. Laatst had ik bietjes over en probeerde ik op de gok deze quiche... hij was zo lekker dat ik 'm vaker maak, ook op verzoek van de kinderen!
Klaar in
10min
Bereidingstijd
30min
Galerij
Categorie: | Hoofdgerechten |
Ingrediënten
Voor
4
Perso(o)n(en)
200 gram crème fraîche |
4 stuks eieren |
1 snuf peper |
10 takjes tijm |
500 gram gekookte bieten |
1 stuks kleine rode ui |
100 gram zachte geitenkaas, verkruimeld |
1 flinke hand pecannoten |
1 stuks kant en klaar quichedeeg |
Bietenquiche Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Meng in een kom de crème fraîche met de eieren, een snuf peper en 50 gram van de zachte geitenkaas. Ris de tijmblaadjes van de takjes en roer ook door het eimengsel.
- Snijd de bieten in plakjes.
- Snipper de rode ui heel fijn.
- Hak de noten grof, houd een paar noten achter voor de garnering.
- Bekleed een quichevorm met het kant en klare quichedeeg.
- Prik gaatjes in de bodem en strooi hierover de paneermeel.
- Verdeel de plakjes bieten dakpansgewijs over de bodem.
- Strooi hier de gesnipperde ui en gehakte pecannoten overheen.
- Verdeel het eimengsel over de bieten.
- Verdeel tot slot de rest van de geitenkaas en de achtergehouden pecannoten over de quiche.
- Bak de quiche in ongeveer 30 minuten goudbruin en gaar.