Appelgembercake
Deze appelgembercake past perfect bij de herfst. De stemgember geeft een zoete, frisse en pittige smaak en de appel maakt de cake heerlijk mals. Zo zet je makkelijk en snel iets heerlijks op tafel voor bij de koffie!
Klaar in
10min
Bereidingstijd
50min
Wachttijd
30min
Galerij
| Categorie: | De thuisbakkerij |
Ingrediënten
Voor
10
Portie(s)
| 150 gram roomboter op kamertemperatuur |
| 150 gram suiker |
| 2 stuks eieren |
| 100 gram melk op kamertemperatuur |
| 50 gram stemgember, in kleine stukjes gesneden |
| 200 gram bloem |
| 10 gram bakpoeder |
| 1 snuf zout |
| 2 stuks appel, geschild |
Appelgembercake Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 160 graden.
- Vet een springvorm van 20 cm goed in.
- Klop de boter met de suiker luchtig.
- Voeg de eieren en de melk toe en mix goed door.
- Spatel de stukjes stemgember erdoor.
- Zeef de bloem met het bakpoeder en het zout en spatel dit door het beslag.
- Snijd 1 appel in kleine blokjes en spatel deze door het beslag.
- Giet het beslag in de ingevette springvorm.
- Snijd de overige appel in dunne partjes en bekleed hier dakpansgewijs het beslag mee.
- Strooi de rietsuiker over de bovenkant van de cake.
- Bak de appelgembercake 45-50 minuten in de voorverwarmde oven.
- Test met een cocktailprikker of de cake gaar is, de prikker moet er droog uit komen.
- Stort op een rooster en laat afkoelen.



