Courgette taart

Frisse courgette en lichtzoute feta gecombineerd in een romige frittata. Een lichte maaltijd, koud of warm te eten en ook de dag erna heerlijk de restjes als lunch opeten. Alhoewel hier thuis nooit een stuk overblijft...

Voorbereidingstijd

Koken

Deel dit recept

Categorie: Hoofdgerechten

Ingrediënten

Voor 4 Person(s)

2 stuks courgette
1 stuks ui
130 gram bloem
200 gram feta
5 stuks eieren
15 gram verse dille
1 el gedroogde oregano
125 ml extra vergine olijfolie
1 beetje versgemalen zwarte peper (naar smaak)

Bereidingswijze

    • Verwarm de oven voor op 180 graden boven onder warmte.
    • Vet een ovenschaal van ongeveer 20x30 in met wat olijfolie.
    • Rasp de courgettes fijn.
    • Snipper de ui.
    • Hak de dille fijn. Met een kruidenschaar gaat dit erg snel!
    • Doe alle ingrediënten in een grote kom en meng goed. Giet dit mengsel in de ovenschaal.
    • Zet de ovenschaal in de oven en bak de courgette taart in 40 minuten gaar.
    • Zet de schaal daarna nog heel even onder de grill voor een mooi bruin korstje.
    • Snijd stukken naar wens, spatel ze op je bord en waan je in Griekenland!

Notes

Dit recept is ook heerlijk als picknick onderdeel: laat de taart goed afkoelen, snijd in stukken, verpak in aluminiumfolie en verras je gezelschap!

Be the first to post a review