Courgette taart
Frisse courgette en lichtzoute feta gecombineerd in een romige frittata. Een lichte maaltijd, koud of warm te eten en ook de dag erna heerlijk de restjes als lunch opeten. Alhoewel hier thuis nooit een stuk overblijft...
Klaar in
10min
Bereidingstijd
42min
Galerij
Categorie: | Hoofdgerechten |
Ingrediënten
Voor
4
Perso(o)n(en)
2 stuks courgette |
1 stuks ui |
130 gram bloem |
200 gram feta |
5 stuks eieren |
15 gram verse dille |
1 el gedroogde oregano |
125 ml extra vergine olijfolie |
1 beetje versgemalen zwarte peper (naar smaak) |
Courgette taart Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden boven onder warmte.
- Vet een ovenschaal van ongeveer 20x30 in met wat olijfolie.
- Rasp de courgettes fijn.
- Snipper de ui.
- Hak de dille fijn. Met een kruidenschaar gaat dit erg snel!
- Doe alle ingrediënten in een grote kom en meng goed. Giet dit mengsel in de ovenschaal.
- Zet de ovenschaal in de oven en bak de courgette taart in 40 minuten gaar.
- Zet de schaal daarna nog heel even onder de grill voor een mooi bruin korstje.
- Snijd stukken naar wens, spatel ze op je bord en waan je in Griekenland!
Opmerkingen
Dit recept is ook heerlijk als picknick onderdeel: laat de taart goed afkoelen, snijd in stukken, verpak in aluminiumfolie en verras je gezelschap!