Courgette taartjes 10 stuks
Heerlijk zijn deze courgette taartjes. Lekker als lunchgerecht of als onderdeel van een brunch of warme maaltijd. Kies kaas die lekker vindt, zo kan je de taartjes naar eigen smaak bakken.
Galerij
Categorie: | De thuisbakkerij |
Ingrediënten
Voor
10
Partij(en)
Ingrediënten
1 stuks courgette |
2 stuks eieren |
1 rol taartdeeg (kant en klaar) |
2 stengels bosui |
1 eetlepel zout |
1 naar smaak peper en zout |
50 gram geraspte kaas + beetje extra als topping |
100 mililiter kookroom |
1 eetlepel oregano |
Courgette taartjes 10 stuks Werkwijze
- Verwarm de oven op 200 graden.
- Rasp de courgette. Doe de courgette samen met het zout in een kom en meng door elkaar. Laat dit 15 minuten staan. Knijp de courgette vervolgens goed uit zodat deze zo droog mogelijk is.
- Vet intussen een muffinvorm ligt in.
- Rol het deeg uit. Steek met een glas rondjes uit die groter zijn dan de vormpjes. Leg de uitgestoken deegplakjes in de vormpjes. Vorm met je handen het bakje in de vorm. Prik met een vork gaatjes in de bodem van de vormpjes.
- Kluts in een andere kom de eieren met de room tot een geheel. Breng op smaak met peper en zout.
- Snijd de bosui in ringen.
- Doe de geraspte kaas, bosui en uitgeknepen courgette bij het ei/ roommengsel en roer goed door elkaar.
- Lepel in elk vormpje wat van de vulling.
- Strooi nog een beetje kaas over elk taartje.
- Bak de courgette taartjes 30 minuten in de oven.
- Laat ze even afkoelen voordat je ze serveert.
- Koud zijn de taartjes overigens ook erg lekker!
- Smakelijk eten!