Courgette wafels
Start de dag met een gezond ontbijt met verstopte groente. Maak eens deze krokante courgette wafels.
Klaar in
20min
Bereidingstijd
30min
Galerij
Categorie: | Ontbijt |
Ingrediënten
Voor
6
Partij(en)
Ingrediënten
2 stuks courgette (ca 700 gram) |
150 gram (volkoren) speltmeel |
2 stuks ei |
100 gram geraspte kaas |
1 eetlepel olijfolie |
1 eetlepel gedroogde oregano |
150 mililiter (halfvolle) melk |
Courgette wafels Werkwijze
- Rasp de courgette. Bestrooi de geraspte courgette met zout en laat dit 15 minuten staan in een vergiet. Knijp zoveel mogelijk vocht uit de courgette. Hoe minder vocht er overblijft hoe krokanter de wafels worden.
- Doe de volkoren speltmeel in een kom.
- Voeg de eieren en de melk toe aan het speltmeel en roer tot een glad beslag met een garde.
- Voeg de olijfolie en oregano toe aan het beslag.
- Meng de geraspte kaas en de courgette door het beslag.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Verhit het wafelijzer en vet deze licht in.
- Bak de wafels 8-10 minuten in het ijzer.
Opmerkingen
-Dit recept is voor 6 wafels.
-De wafels zijn ook perfect in te vriezen. Zo kan je elke dag genieten van deze wafels.