Courgette wafels

Start de dag met een gezond ontbijt met verstopte groente. Maak eens deze krokante courgette wafels.

Voorbereidingstijd

Koken

Deel dit recept

Categorie: Ontbijt

Ingrediënten

Voor 6 Batch(es)

Ingrediënten

2 stuks courgette (ca 700 gram)
150 gram (volkoren) speltmeel
2 stuks ei
100 gram geraspte kaas
1 eetlepel olijfolie
1 eetlepel gedroogde oregano
150 mililiter (halfvolle) melk

Bereidingswijze

    • Rasp de courgette. Bestrooi de geraspte courgette met zout en laat dit 15 minuten staan in een vergiet. Knijp zoveel mogelijk vocht uit de courgette. Hoe minder vocht er overblijft hoe krokanter de wafels worden.
    • Doe de volkoren speltmeel in een kom.
    • Voeg de eieren en de melk toe aan het speltmeel en roer tot een glad beslag met een garde. 
    • Voeg de olijfolie en oregano toe aan het beslag. 
    • Meng de geraspte kaas en de courgette door het beslag. 
    • Breng op smaak met peper en zout. 
  1.  
    • Verhit het wafelijzer en vet deze licht in. 
    • Bak de wafels 8-10 minuten in het ijzer. 

Notes

-Dit recept is voor 6 wafels. 

-De wafels zijn ook perfect in te vriezen. Zo kan je elke dag genieten van deze wafels. 

Be the first to post a review