Rakott krumpli Hongaarse aardappelschotel

Rakott krumpli betekent letterlijk: gestapelde aardappelen. Deze aardappelschotel is niet gezond, maar wel heel erg lekker en vullend! 

Klaar in

10min

Bereidingstijd

30min

Deel dit recept

Categorie: Hoofdgerechten

Ingrediënten

Voor 4 Perso(o)n(en)

1.5 kg aardappelen
4 stuks eieren
100 gram spekreepjes
200 gram salami
200 gram crème fraîche
125 gram geraspte kaas

Rakott krumpli Hongaarse aardappelschotel Werkwijze

    • Schil de aardappelen, snijd ze in plakken en kook ze in 10 minuten gaar.
    • Kook de eieren hard.
    • Bak de spekreepjes uit.
    • Snijd de salami in plakken en halveer deze.
    • Verwarm de oven voor op 180 graden.
    • Vet een ovenschaal in en bedek de bodem met de helft van de aardappelen.
    • Verdeel hierover de salami en spekjes.
    • Verdeel de crème fraîche hierover.
    • Snijd (met een eiersnijder) de eieren in pakken en verdeel deze over de ovenschotel.
    • Bedek met de andere helft van de aardappelen.
    • Strooi de kaas bovenop.
    • Zet de ovenschaal in de oven en bak de schotel in 30-40 minuten tot de kaas goudbruin is geworden.

Opmerkingen

Wij hebben rauwkost erbij gegeten. Ook een salade kan prima!

Wees de eerste om een beoordeling te schrijven