Rakott krumpli Hongaarse aardappelschotel
Rakott krumpli betekent letterlijk: gestapelde aardappelen. Deze aardappelschotel is niet gezond, maar wel heel erg lekker en vullend!
Klaar in
10min
Bereidingstijd
30min
Galerij
Categorie: | Hoofdgerechten |
Ingrediënten
Voor
4
Perso(o)n(en)
1.5 kg aardappelen |
4 stuks eieren |
100 gram spekreepjes |
200 gram salami |
200 gram crème fraîche |
125 gram geraspte kaas |
Rakott krumpli Hongaarse aardappelschotel Werkwijze
- Schil de aardappelen, snijd ze in plakken en kook ze in 10 minuten gaar.
- Kook de eieren hard.
- Bak de spekreepjes uit.
- Snijd de salami in plakken en halveer deze.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Vet een ovenschaal in en bedek de bodem met de helft van de aardappelen.
- Verdeel hierover de salami en spekjes.
- Verdeel de crème fraîche hierover.
- Snijd (met een eiersnijder) de eieren in pakken en verdeel deze over de ovenschotel.
- Bedek met de andere helft van de aardappelen.
- Strooi de kaas bovenop.
- Zet de ovenschaal in de oven en bak de schotel in 30-40 minuten tot de kaas goudbruin is geworden.
Opmerkingen
Wij hebben rauwkost erbij gegeten. Ook een salade kan prima!