Jachtschotel zoete aardappel pittig gehakt en oude kaas

De combinatie van zoete aardappel, pittig gehakt en oude kaas is heerlijk en past perfect bij kouder weer. Ook is deze schotel lekker kruidig en kom je halverwege nog schijfjes appel tegen!

Voorbereidingstijd

Koken

Deel dit recept

Categorie: Hoofdgerechten

Ingrediënten

Voor 4 Person(s)

1 kg zoete aardappel
1 eetlepel olie (+extra om in te vetten)
1 stuks ui
1 teen knoflook
1 stuks prei
300 gram half om half gehakt
1 theelepel Italiaanse kruiden
1 theelepel komijn
1 theelepel paprikapoeder
0.5 theelepel chilipoeder
1 stuks paprika
1 stuks tomaat
200 gram linzen (blikje)
1 stuks appel
150 gram geraspte oude kaas

Bereidingswijze

    • Verwarm de oven voor op 200 graden.
    • Schil de zoete aardappel, snijd ze in kleiner en kook ze gaar in ongeveer 15 minuten. Stamp ze vervolgens fijn tot een smeuïge puree.
    • Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de prei in dunne ringen en de paprika en tomaat in kleine blokjes.
    • Verwarm de olie in een pan en fruit de ui en knoflook tot ze glazig worden.
    • Voeg de prei toe en bak even mee tot deze zachter wordt.
    • Voeg het gehakt toe en bak rul. Voeg ook de kruiden toe.
    • Voeg de paprika en tomaat toe en bak kort even mee.
    • Laat het blikje linzen uitlekken en voeg de linzen toe aan het gehaktmengsel. Roer goed door.
    • Snijd de appel in schijfjes.
    • Vet een ovenschaal in met wat olie en doe het gehaktmengsel in de schaal.
    • Leg de appelschijfjes op het gehaktmengsel.
    • Dek alles af met de zoete aardappelpuree en strijk deze glad.
    • Bestrooi de puree met de geraspte oude kaas.
    • Zet de ovenschaal in de oven en bak 30 minuten. Eventueel kan je hierna de schaal nog kort onder de grill zetten zodat het kaaskorstje wat krokanter wordt.

Notes

Met deze ovenschotel kan je prima variëren! Probeer bijvoorbeeld andere groenten uit of maak de schotel vegetarisch door het gehakt te vervangen door extra linzen en verschillende soorten bonen.

Be the first to post a review