Groenterijst
Heb je behoefte aan een lichte avondmaaltijd boordevol groenten? Dan is dit eenpansgerecht ideaal!
Klaar in
10min
Bereidingstijd
15min
Galerij
Categorie: | Hoofdgerechten |
Ingrediënten
Voor
4
Perso(o)n(en)
1 stuks ui |
1 stuks prei |
2 stuks wortelen of 1 grote winterpeen |
2 stuks paprika |
150 gram zilvervliesrijst |
1 scheut witte wijn |
1 liter groentebouillon |
1 el Italiaanse kruiden |
1 snuf peper |
75 gram Parmezaanse kaas, geraspt, + extra om te bestrooien |
Groenterijst Werkwijze
- Het meeste werk zit in het snijden van de groenten: snijd alle groenten in niet al te kleine stukjes zodat het klaar ligt om in de pan te doen.
- Verwarm de olie in een grote pan en fruit de ui en prei aan. Voeg al redelijk snel de wortel toe, zodat deze alvast wat zachter kan worden,
- Voeg na ongeveer 5 minuten de paprika's toe en blus het geheel af met een flinke scheut witte wijn.
- Voeg dan de rijst en de bouillon toe zodat het goed onder water staat en laat de rijst gaar koken.
- Giet, wanneer de rijst gaar is, het groenterijstmengsel af, maar vang wat kookvocht op.
- Breng de groenterijst op smaak met de Italiaanse kruiden, peper en de Parmezaanse kaas. De groenterijst wordt sappiger door het vochtig te houden, dus proef en voeg naar smaak het opgevangen kookvocht toe om er een smeuïge maaltijd van te maken.
- Garneer met Parmezaanse kaas.
Opmerkingen
Het toevoegen van kookvocht is echt belangrijk, want dit gerecht haalt daar de smeuïgheid vandaan. Samen met de kaas een heerlijke combi!