Rijstepap rijstebrij

In de winter is dit een van mijn lievelingstoetjes, rijstepap. Heerlijk na een lange wandeling of lekker schaatsen in koude temperaturen. De warme pap is een echt comfort food. 

Voorbereidingstijd

Deel dit recept

Categorie: Nagerechten

Ingrediënten

Voor 4 Serving(s)

Ingrediënten

1 liter (half) volle melk
120 gram (basmati) rijst
1 zakje vanillesuiker
50 gram rozijnen
1 stuks kaneelstokje
1 naar smaak (bruine) suiker of gemalen kaneel

Bereidingswijze

  1. Zo maak je dit lekkere toetje: 
    • Doe de rijst zonder te wassen in een pan met dikke bodem.
    • Voeg de melk toe en breng het geheel aan de kook. Roer goed door zodat de melk niet kan aanbranden. 
    • Voeg het kaneelstokje, de vanillesuiker en rozijnen toe en laat het geheel 45 minuten tot 1 uur op laag tot middelhoog vuur zachtjes koken. Roer regelmatig, ook over de bodem van de pan. Als het goed is heb je nu een lekkere dikke pap gekookt. 
    • Verdeel de rijstepap over 4 kommen en bestrooi naar smaak met bruine suiker of gemalen kaneel of eet de pap zonder extra toevoegingen . 
  2. Eet smakelijk!

Notes

-Het is niet de beste foto vanwege het donkere weer, sorry daarvoor. De pap was wel erg lekker ;) 

-Heb je nog pap over? ( het kan namelijk beste machtig zijn na een maaltijd).  Bewaar de pap in de koelkast en eet de pap dan als een lekker ontbijt de volgende ochtend. 

-Rijstepap (rijstebrij) kan ook koud gegeten worden. 

Be the first to post a review