Couscous salade met avocado en feta

Couscous is een heel fijne basis voor salades. Het gaat met veel smaken samen en is super snel klaar. Deze versie met avocado en feta is ideaal voor een snelle lunch, picknick of als bijgerecht. 

Voorbereidingstijd

Koken

Deel dit recept

Categorie: Salades

Ingrediënten

Voor 2 Person(s)

100 gram couscous
2 stuks bosui/lente ui
0.25 stuks komkommer
100 gram cherrytomaatjes
1 stuks avocado
100 gram feta
1 el olijfolie extra vierge
0.5 stuks citroen (sap)
1 takje verse muntblaadjes
1 snuf versgemalen zwarte peper (naar smaak)

Bereidingswijze

    • Doe de couscous in de saladeschaal of kom. Giet er evenveel kokend water op als couscous die je hebt (100g couscous = 100 ml kokend water). Laat staan tot de couscous al het vocht heeft opgenomen en is afgekoeld.
    • Snijd ondertussen alle groentes fijn. De bosuitjes in ringetjes, de komkommer in blokjes, de tomaatjes in plakjes en het vruchtvlees van de avocado in repen of blokjes.
    • Roer de couscous los met een vork. Voeg de gesneden groente toe en schep om.
    • Voeg de olie en het sap van een halve citroen toe en schep weer om. 
    • Verkruimel de feta over de salade.
    • Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en de fijngesneden blaadjes munt.
    • Eet smakelijk!

Notes

Deze salade is heerlijk licht en daarom ideaal als lunch gerecht. Wil je dit als avondmaaltijd eten? Zorg dan voor extra vulling in de salade, zoals noten of kikkererwten, of eet er wat (zelfgebakken) vers (naan)brood bij. 

Be the first to post a review