couscous salade met gegrilde groente
Deze vegetarische couscous salade met gegrilde groentes is zowel koud als lauw- warm lekker. Hij is makkelijk vooraf te maken en dus ideaal op warme dagen. Zo kun je lekker genieten van het mooie weer en daarna van een lekkere gezonde maaltijd.
Galerij
Categorie: | Hoofdgerechten |
Ingrediënten
Voor
4
Perso(o)n(en)
Ingrediënten
300 gram (volkoren spelt) couscous |
0.5 stuks groentebouillon blokje |
3 stuks courgette |
1 stuks rode paprika |
1 stuks rode ui |
2 tenen knoflook (geperst) |
2.5 eetlepels oregano |
200 gram fetakaas |
105 gram Kalamata olijven |
1 naar smaak peper en zout |
couscous salade met gegrilde groente Werkwijze
- Doe de olie in een kommetje. Pers hier de knoflooktenen boven uit en voeg 2 eetlepels oregano toe.
- Snijd de courgette in plakken, de rode ui in ringen en de paprika in stukjes.
- Verwarm de grillpan op middelhoog- hoog vuur.
- Smeer met een kwastje wat knoflook-oregano- olie op de stukken groente en grill deze aan beide kanten in de grill pan. Ze de groente apart na het grillen.
- Laat de olijven uitlekken in een zeef en halveer ze daarna.
- Bak de vegetarische grillstukje in een pan zoals beschreven op de verpakking.
- Snijd de feta in blokjes/ stukjes.
- Doe de couscous in een schaal. Verkruimel hier het halve bouillonblokje boven en voeg nog een halve eetlepel oregano toe. Bereid de couscous verder zoals beschreven op de verpakking.
- Meng alle ingrediënten in een grote saladekom. Breng het geheel op smaak met peper en zout. Verdeel de salade over de borden bestrooi met verse peterselie.
- Eet smakelijk!
Opmerkingen
-Zin in een dagje vlees in plaats van vega? Maak deze salade dan met gegrilde kipfilet.