Bonensalade met kruidendressing
In de lente en zomer eten we lekker veel salades, ook als avondmaaltijd. Deze salade is licht, maar toch goed gevuld door de verschillende soorten bonen. En, heel belangrijk, hij is vooral heel lekker!
Galerij
Categorie: | Salades |
Ingrediënten
Voor
4
Perso(o)n(en)
Salade
2 paprika's (in blokjes) |
1 blik kidneybonen |
1 blik cannellini bonen |
1 blik linzen |
250 gram cherrytomaatjes |
75 gram rucola |
1 scheutje olijf- of zonnebloemolie |
15 gram platte peterselie |
2 el gedroogde oregano |
1 snuf peper en zout |
Dressing
5 gram platte peterselie |
5 gram basilicum |
8 el olijfolie |
3 el wittewijnazijn |
0.5 citroen (sap) |
1 teen knoflook |
Bonensalade met kruidendressing Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht). Verdeel de paprikablokjes over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel ze met wat olie en breng op smaak met een beetje zout en peper. Rooster voor 15-20 minuten in de oven, haal ze eruit en laat afkoelen.
- Maak de dressing: doe alle ingrediënten hiervoor in een keukenmachine en maal alles goed fijn en door elkaar.
- Halveer de cherrytomaatjes. Meng deze in een saladeschaal met de cannellini bonen, kidneybonen, linzen, gedroogde oregano, paprikablokjes en de helft van de peterselie. Schep hier ook de helft van de kruidendressing doorheen.
- Verdeel de rucola over de borden, schep hier de bonensalade op en besprenkel met de resterende dressing. Garneer met de rest van de peterselie.
Opmerkingen
- Deze salade is ook heerlijk bij een picknick of barbecue!
- Heb je andere bonen in huis? Geen probleem, je kan hier naar hartenlust variëren met de bonen die je zelf lekker vindt.