Frisse huzarensalade
Met deze zomerse temperaturen heb ik geen zin om de lang in keuken te staan, liever lig ik lekker buiten in de tuin. Deze salade maakt je in de ochtend klaar zodat de smaken goed in kunnen trekken en je hoeft er niet meer naar om te kijken!
30min
Galerij
Categorie: | Salades |
Ingrediënten
Ingrediënten salade
500 gram vastkokende aardappels |
400 gram winterpeen |
250 gram radijsjes |
300 gram doperwten (diepvries) |
2 stuks gerookte kip |
1 pot zilveruitjes |
5 stuks augurk |
Ingrediënten dressing
150 ml mayonaise |
150 ml Griekse yoghurt |
1 eetlepel mosterd |
1 eetlepel peterselie |
1 stuks ui |
1 naar smaak peper en zout |
Frisse huzarensalade Werkwijze
- Start met het maken van de dressing
- Roer hiervoor de mayonaise, Griekse yoghurt en mosterd door elkaar.
- Snipper de ui zo fijn mogelijk en voeg deze toe aan de dressing.
- Breng de dressing op smaak met de peterselie, peper en zout.
- Nu gaan we verder met de salade
- Schil de aardappels en snijd deze in kleine blokjes. Kook de aardappelblokjes 3-4 minuten, giet ze af en laat uitdampen.
- Schil de winterpeen en snijd deze in blokjes.
- Snijd de radijsjes in stukjes.
- Blancheer de winterpeen en radijsjes samen met de doperwten 2-3 minuten. Giet ze af en spoel na met koud water. Laat dit goed uitlekken.
- Giet de zilveruitjes in een zeef en laat goed uitlekken.
- Snij de augurken in kleine blokjes.
- Snij de gerookte kip in blokjes.
- Voeg alle ingrediënten toe aan de dressing. Roer dit goed door elkaar en zet tot gebruik afgedekt in de koelkast.
Opmerkingen
-Eventueel overgebleven salade is de volgende dag nog heerlijk als lunchgerecht!
-tip; voeg eens een appel (bijvoorbeeld granny smith) in blokjes toe voor een fris tintje.
-tip; lekker met een gekookt eitje erbij!
-In plaats van gerookte kip kan je deze salade ook als bijgerecht bij de barbecue serveren. Lekker met een hamburger van de gril.
Vergelijkbare Recepten
Beoordelingen 5/5
Anke
Heerlijke salade! Hier en daar naar smaak en naar wat ik wel of niet in huis had, wat aangepast. All...
Volledige Review