Frisse witlofsalade
Een heerlijk frisse salade met witlof.
Lekker als lunch maar kan ook zeker als bijgerecht gegeten worden bij de avondmaaltijd.
Klaar in
10min
Categorie: | Salades |
Ingrediënten
Voor
1
Portie(s)
1 stuks friszure appel (granny smith) |
2 stronkjes witlof |
1 stengel bosui |
1 sap van halve citroen |
2 eetlepels extra vierge olijfolie |
1 eetlepel gembersiroop |
1 eetlepel Griekse yoghurt |
kruiden en specerijen
1 theelepel peper |
1 theelepel zout |
1 theelepel peterselie |
Frisse witlofsalade Werkwijze
- Wel de rozijnen 5 minuten in vers gekookt water. Giet ze af en laat goed uitlekken.
- Maak in een grote kom een dressing van de olijfolie, Griekse yoghurt, gembersiroop en het citroensap. Breng op smaak met peper, zout en de peterselie.
- Snijd de bosui in smalle ringen.
- Was en rasp de appel. Je hoeft deze niet eerst te schillen.
- Was de witlof en verwijder eventueel de buitenste bruine bladeren. Snijd de witlof in de lengte doormidden en verwijder de harde kern uit de helften. Snijd de witlofstronkjes in reepjes van ongeveer 1,5 centimeter.
- Meng de witlof, bosui, rozijnen en de appel met de dressing in een kom goed door elkaar en serveer.
Opmerkingen
De salade is goed vooraf of een dag van te voren te maken. Op die manier kunnen de smaken ook goed intrekken. De witlof is dan iets minder knapperig.