frisse coleslaw
Het is zomer! Tijd om te genieten van een BBQ. Een lekker bijgerecht hierbij is een frisse coleslaw. Makkelijk vooraf te maken en erg lekker!
Klaar in
20min
Galerij
Categorie: | Salades |
Ingrediënten
Voor
6
Perso(o)n(en)
Ingrediënten
1 stuks spitskool |
3 stuks winterpeen |
300 gram rode kool |
300 gram witte kool |
2 stuks rode ui |
200 gram rozijnen |
10 eetlepels mayonaise |
5 eetlepels Griekse yoghurt |
6 eetlepels appelazijn |
4 eetlepels mosterd |
4 eetlepels honing |
1 naar smaak peper |
1 naar smaak zout |
1 bosje platte peterselie |
frisse coleslaw Werkwijze
- Maak een dressing in een grote kom van de mayonaise, Griekse Yoghurt, mosterd, honing en appelazijn. Breng de dressing op smaak met peper en zout.
- Wel de rozijnen 5 minuten in net gekookt water. Giet af en laat ze goed uitlekken in een zeef.
- Snipper de rode ui fijn.
- Snijd de spitskool, de rode en witte kool in dunne reepjes. Hiervoor gebruik ik een keukenmachine.
- rasp de wortels met een rasp.
- Meng de reepjes kool, de rode ui, de wortels en de rozijnen door de dressing.
- Snijd de peterselie fijn en meng door de salade.
- Eet smakelijk!
Opmerkingen
-Je kan de coleslaw in de ochtend maken. De kool is dan niet meer zo knapperig in de avond maar de smaken kunnen wel goed intrekken. Hier kan je mee variëren naar smaak.
-Maak het jezelf makkelijk en koop de kolen voorgesneden. Dan ben je helemaal snel klaar!