Rode kool strudel
Rode kool en geitenkaas is heerlijk samen. Gecombineerd met krokant pizzadeeg heb je een heel originele maaltijd op tafel staan!
Voorbereidingstijd
Koken
Wachttijd
5m
Galerij
Categorie: | Hoofdgerechten |
Ingrediënten
Voor
4
Person(s)
500 g rode kool |
400 g kant en klaar pizzadeeg |
150 g zachte geitenkaas |
2 el melk |
2 el zonnebloempitten |
Bereidingswijze
- In dit recept heb je 500g rode kool nodig. Maak deze zelf klaar volgens dit recept of gebruik kant en klare rode kool.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Rol het pizzadeeg uit.
- Verdeel de rode kool in de lengte over het deeg.
- Snijd de geitenkaas in stukjes en verdeel dit over de rode kool.
- Vouw het pizzadeeg in de lengte dicht. Draai de strudel om en leg deze met de naad naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Bestrijk het pizzadeeg met de melk. Bestrooi het hierna met de zonnebloempitten.
- Bak de strudel in het midden van de oven in ongeveer 20-25 minuten gaar.
Notes
Geen zonnebloempitten in huis? Vervang deze dan door bijvoorbeeld sesamzaadjes.