Rode kool strudel
Rode kool en geitenkaas is heerlijk samen. Gecombineerd met krokant pizzadeeg heb je een heel originele maaltijd op tafel staan!
Klaar in
10min
Bereidingstijd
25min
Wachttijd
5min
Galerij
Categorie: | Hoofdgerechten |
Ingrediënten
Voor
4
Perso(o)n(en)
500 g rode kool |
400 g kant en klaar pizzadeeg |
150 g zachte geitenkaas |
2 el melk |
2 el zonnebloempitten |
Rode kool strudel Werkwijze
- In dit recept heb je 500g rode kool nodig. Maak deze zelf klaar volgens dit recept of gebruik kant en klare rode kool.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Rol het pizzadeeg uit.
- Verdeel de rode kool in de lengte over het deeg.
- Snijd de geitenkaas in stukjes en verdeel dit over de rode kool.
- Vouw het pizzadeeg in de lengte dicht. Draai de strudel om en leg deze met de naad naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Bestrijk het pizzadeeg met de melk. Bestrooi het hierna met de zonnebloempitten.
- Bak de strudel in het midden van de oven in ongeveer 20-25 minuten gaar.
Opmerkingen
Geen zonnebloempitten in huis? Vervang deze dan door bijvoorbeeld sesamzaadjes.