Appelstrudel

Ik vond nog een verdwaalde rol vers bladerdeeg die op moest in de koelkast én ik had nog veel appels over van de appeltaart die ik onlangs bakte dus....... dat werd een appelstrudel bakken. Supersnel, makkelijk en natuurlijk erg lekker! 

Deel dit recept

Categorie: De thuisbakkerij Nagerechten

Ingrediënten

Voor 4 Partij(en)

Ingrediënten

1 rol vers blderdeeg
3 stuks appels (stevige soort)
4 eetlepels boerenjongens (uitgelekt)
1 stuks biologische citroen
30 gram roomboter
50 gram (vanille) suiker
3 eetlepels paneermeel
1 theelepel gemalen kaneel
2 eetlepels amandelschaafsel

Appelstrudel Werkwijze

  1. Zo maak je deze lekkere appelstrudel
    • Doe de boerenjongens in een zeef en laat uitlekken.
    • Smelt de roomboter.
    • Leg het bladerdeeg op een bakplaat. Kwast deze in met ongeveer de helft van de roomboter en verdeel het paneermeel eroverheen. 
    • Rasp de schil van de helft van de citroen en pers de helft uit.
    • Schil de appel en snijd deze in zo dun mogelijke schijfjes of kleine stukjes en doe deze in een kom. 
    • Meng er de uitgelekte boerenjongens, (vanille) suiker, citroenrasp en sap en gemalen kaneel doorheen.  Meng dit goed door elkaar. 
    • Leg het appelmengsel in het midden van lap bladerdeeg. Vouw eerst de zijkanten naar binnen, zo ver mogelijk over de studel heen. Leg vervolgens eerst de ene kant en dan de andere kant van het deeg over de vulling. Probeer dit er strak omheen te doen maar trek niet aan het bladerdeeg. Druk de zijkanten goed dicht met je vingers zodat er geen vulling uit kan lopen. 
    • Draai de strudel om zodat de naad beneden is. Kwast de strudel in met de rest van de gesmolten boter en strooi er de geschaafde amandelen overheen. 
    • Bak de strudel in ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven. 
    • Laat de strudel iets afkoelen en bestrooi vervolgens met de poedersuiker. Lekker met een bolletjes ijs of vanillesaus.
  2. Eet smakelijk!
  3.  

Opmerkingen

-Ik gebruikte hier mijn zelfgemaakte vanillesuiker voor. Deze maak je heel makkelijk zelf door in een pot suiker opengesneden vanillestokjes te doen. Dit kan je continue aanvullen met suiker en stokjes.

-In plaats van boerenjongens kan je ook gewone rozijnen gebruiken. Week deze dan wel even van te voren; 5 minuten in heet water. 

Wees de eerste om een beoordeling te schrijven