Rode kool basisrecept
Deze klassieke bereidingswijze van rode kool is makkelijk, het kost hooguit tijd. En de combinatie met appel is natuurlijk heerlijk!
Klaar in
5min
Bereidingstijd
1u 5min
Galerij
Categorie: | Hoofdgerechten |
Ingrediënten
Voor
4
Perso(o)n(en)
1 stuks rode kool (ongeveer 1 kg) |
1 stuks kaneelstokje |
2 stuks kruidnagels |
2 stuks laurierblaadjes |
3 eetlepels suiker |
2 eetlepels (appel)azijn |
400 ml water |
3 stuks appels (goudreinet) |
Rode kool basisrecept Werkwijze
- Snijd de kool fijn.
- Doe de rode kool in een grote pan.
- Voeg hier het kaneelstokje, de kruidnagels, de laurier, de suiker, de (appel)azijn en het water aan toe. (Tip: steek de kruidnagels door de laurierblaadjes, dan raak je ze niet kwijt!)
- Schep goed om en breng aan de kook.
- Draai het vuur laag en laat ongeveer een uur zachtjes stoven. Roer af en toe om.
- Schil en snijd de appels in kleine blokjes. Voeg de appelblokjes toe en stoof nog ongeveer 5 minuten mee.
- Verwijder de laurier, de kruidnagels en het kaneelstokje. Smakelijk!
Opmerkingen
Rode kool kan prima vooraf bereid worden. Maak de rode kool bijvoorbeeld al klaar op een vrije dag, zodat je er later van kan genieten!