Boerenkoolsoep
Dit is een heerlijke winterse soep van boerenkool. De pit van de chilivlokken geven deze soep nét dat beetje extra.
Klaar in
5min
Bereidingstijd
15min
Galerij
Categorie: | Soepen |
Ingrediënten
Voor
5
Portie(s)
Ingrediënten
300 gram boerenkool |
1.5 liter groentebouillon |
1 stuks ui |
2 tenen knoflook |
1 stengel prei |
1 grote kruimige aardappel (of 2 kleine) |
1 theelepel chilivlokken |
250 gram spekreepjes |
1 eetlepel olijfolie om in te bakken |
1 naar smaak peper en zout |
Boerenkoolsoep Werkwijze
- Bak de spekreepjes in een droge koekenpan uit tot deze krokant zijn. Laat ze daarna uitlekken in een zeef.
- Snipper de ui.
- Hak de knoflooktenen fijn.
- Was de prei en snijd de prei in ringen.
- Schil de aardappel (of aardappels) en snijd deze in blokjes.
- Verhit de olijfolie in een grote pan.
- Voeg de ui toe en bak deze tot deze glazig is.
- Voeg de prei en de knoflook toe aan de ui en bak het geheel ongeveer 5 minuten al omscheppend op middelhoog vuur.
- Voeg de chilivlokken toe en verwarm 1 minuut mee.
- Voeg de boerenkool, de aardappelblokjes en de groentebouillon toe en breng het geheel aan de kook.
- Laat 15 minuten zachtjes doorkoken.
- Pureer de soep met een staafmixer.
- Breng de soep op smaak met peper en zout.
- Schep de soep in kommen en verdeel de spekjes over de soep.
- Eet smakelijk!
Opmerkingen
-hou je niet van pittig? Laat dan de chilivlokken weg.