Boerenkoolsoep

Dit is een heerlijke winterse soep van boerenkool. De pit van de chilivlokken geven deze soep nét dat beetje extra. 

Voorbereidingstijd

Koken

Deel dit recept

Categorie: Soepen

Ingrediënten

Voor 5 Serving(s)

Ingrediënten

300 gram boerenkool
1.5 liter groentebouillon
1 stuks ui
2 tenen knoflook
1 stengel prei
1 grote kruimige aardappel (of 2 kleine)
1 theelepel chilivlokken
250 gram spekreepjes
1 eetlepel olijfolie om in te bakken
1 naar smaak peper en zout

Bereidingswijze

    • Bak de spekreepjes in een droge koekenpan uit tot deze krokant zijn. Laat ze daarna uitlekken in een zeef. 
    • Snipper de ui.
    • Hak de knoflooktenen fijn.
    • Was de prei en snijd de prei in ringen. 
    • Schil de aardappel (of aardappels) en snijd deze in blokjes. 
    • Verhit de olijfolie in een grote pan.
    • Voeg de ui toe en bak deze tot deze glazig is.
    • Voeg de prei en de knoflook toe aan de ui en bak het geheel ongeveer 5 minuten al omscheppend op middelhoog vuur.  
    • Voeg de chilivlokken toe en verwarm 1 minuut mee.
    • Voeg de boerenkool, de aardappelblokjes en de groentebouillon toe en breng het geheel aan de kook.
    • Laat 15 minuten zachtjes doorkoken. 
    • Pureer de soep met een staafmixer. 
    • Breng de soep op smaak met peper en zout.
    • Schep de soep in kommen en verdeel de spekjes over de soep.
  1. Eet smakelijk!

Notes

-hou je niet van pittig? Laat dan de chilivlokken weg. 

Be the first to post a review