Basisrecept pizza

Sinds een tijdje zijn we in het bezit van een klein pizza oventje en hebben we een heuse pizzadag in de week. Hier komen echt de lekkerste pizza's uit. We proberen elke week weer een nieuwe topping uit. 

Zonder pizzaoven kan je natuurlijk ook pizza's bakken. Gebruik hiervoor dan wel een pizzasteen. De pizza's zijn zo veel lekkerder dan uit de oven en ook veel sneller klaar. 

Deel dit recept

Categorie: Hoofdgerechten

Ingrediënten

Voor 1 Serving(s)

Ingrediënten

100 mililiter lauw water
3.5 gram droge gist
160 gram bloem (type 0.0)
1 theelepel honing
0.5 eetlepel olijfolie
1 theelepel zout
1 naar nodig semola

Bereidingswijze

  1. Zo maak je zelf de lekkerste pizza's:
    • Doe de gist in het water en laat 10 minuutjes staan. 
    • Doe de bloem in en keukenmachine. Voeg hier het gist- water en de honing aan toe en laat de machine zeker 10 minuten kneden. 
    • Voeg de laatste minuut de olijfolie en zout toe en kneed nog even mee. 
    • Doe een theedoek over de kom en laat het deeg minimaal 4 uur rijzen. Zelf maak ik het deeg vaak in de ochtend al en laat het de hele dag staan tot de pizza's gebakken gaan worden. 
  2.  
  3. Nu gaan we bakken!
    • Verhit de oven ruim van te voren zodat deze goed heet kan worden. Ik doe dat zeker een half uur voor de eerste pizza erin gaat. 
    • Doe wat semola op het werkblad. Maak met je handen een mooi bolletje van je deeg. Werk vanuit het midden en vorm met je handen een (min of meer) ronde bodem. Blijf zoveel mogelijk van de randen af. Zo krijg je straks een mooi opstaand randje. 
    • Beleg je pizza met de topping van je keuze en bakken maar! In onze pizzaoven is de pizza na 5-7 minuten gaar. En als deze ene pizza in de oven zit ga ik de volgende vast voorbereiden. 
  4. Eet smakelijk!
  5.  

Notes

Basis tomatensaus:

-Voor de tomatensaus neem ik een blikje tomatenblokjes. Dit breng ik aan de kook en laat ik ongeveer 10 minuutjes inkoken. Ik zet het vuur uit en roer er direct daarna een scheut balsamicoazijn doorheen en pers ik er een teentje knoflook in uit. De saus breng ik daarna op smaak met peper en zout. 

Topping voorbeelden:

-Mexicaanse pizza: tomatensaus- Mexicaanse groenten- gehakt met Mexicaanse kruiden.

-Funghi: tomatensaus- champignons- ham

-Asperges: tomatensaus- ham- rode ui- mozzarella en Parmezaanse kaas.

-Hawai: tomatensaus- ham- ananasblokjes- geraspte kaas

-Limone: Citroen- venkel- mozzarella

-Kip teriyaki:- kip gemarineerd in teriyaki saus en gebakken- tomatensaus. 

 

En zo zijn er nog veel meer voorbeelden van lekkere toppings. Kies vooral wat je lekker vindt en probeer af en toe eens wat uit. 

Be the first to post a review