Cake basisrecept
Dit recept zorgt voor een fijne basiscake die altijd lukt. Geen zin in naturel? Voeg dan een extra ingrediënt toe. Zo had ik nog chocolate chips in huis die ik er doorheen heb gedaan. Maar ook het basisrecept is heerlijk luchtig!
Klaar in
15min
Bereidingstijd
1u 15min
Wachttijd
30min
Galerij
Categorie: | De thuisbakkerij |
Ingrediënten
Voor
1
Partij(en)
200 gram boter |
200 gram suiker |
1 tl vanille-extract |
1 snuf zout |
4 stuks eieren |
200 gram bloem |
1.5 tl bakpoeder |
Cake basisrecept Werkwijze
- Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.
- Verwarm de oven voor op 160 graden (boven-onderwarmte).
- Vet een cakeblik in en bekleed met bakpapier.
- Mix de boter, suiker, het vanille-extract en de snuf zout romig. Hoe langer je mixt, hoe luchtiger de cake wordt!
- Voeg al mixend de eieren één voor één toe. Voeg het volgende ei pas toe als het vorige volledig is opgenomen.
- Spatel voorzichtig de bloem en het bakpoeder door het beslag.
- Zin in een extra toevoeging? (zie opmerkingen onder recept) Spatel deze dan nu door het beslag.
- Schep het beslag in de cakevorm en strijk glad.
- Bak de cake in 60 tot 75 minuten gaar. Prik met een satéprikker in de cake om te zien of deze gaar is. Blijft er geen beslag meer plakken? Dan is de cake gaar!
- Laat de cake kort afkoelen in de vorm. Stort daarna de cake op een rooster en laat deze daar verder afkoelen.
Opmerkingen
Heb je inspiratie nodig om de naturelcake een twist te geven? Probeer dan (een combinatie van) één van deze toevoegingen!
- chocolate chips
- stukjes appel (evt. met kaneel)
- stukjes peer
- gewelde rozijnen
- geraspte citroenschil
- gehakte noten