Kwarktaart naturel basisrecept

Met een kwarktaart kan je oneindig variëren. Van citroen tot aardbei of juist met chocola, heerlijk! Dit basisrecept is zo al super lekker en ideaal om variaties mee te maken. En je hebt geen oven nodig, ideaal!

Voorbereidingstijd

Koken

Wachttijd

4u

Deel dit recept

Categorie: De thuisbakkerij

Ingrediënten

Voor 10 Person(s)

70 gram roomboter
175 gram kandijkoeken
9 blaadjes gelatine
100 ml melk
100 gram suiker
1 tl vanille extract
500 gram kwark
250 ml slagroom
100 gram pure chocolade (optioneel)

Bereidingswijze

    • Vet een springvorm van 20 cm in en bekleed de bodem met bakpapier.
    • Smelt de boter in een pannetje.
    • Verkruimel de kandijkoeken. Dit kan met een keukenmachine of in een schone theedoek waar je met bijv. een deegroller op slaat.
    • Roer de koekkruimels door de gesmolten boter en doe dit mengsel in de springvorm. Verdeel over de bodem, druk goed aan met de achterkant van een lepel en zet de springvorm in de koelkast zodat de bodem hard kan worden.
    • Laat de blaadjes gelatine ongeveer 5 minuten weken in ruim koud water.
    • Doe de melk met de suiker en het vanille extract in een pannetje en verwarm dit tot het tegen de kook aan zit. Roer goed door elkaar.
    • Haal het pannetje van het vuur, knijp de gelatineblaadjes uit en doe deze bij het warme melkmengsel. Roer goed door tot de gelatine is opgelost. Laat ongeveer 5 minuten afkoelen.
    • Roer de kwark los.
    • Klop de slagroom net niet helemaal stijf.
    • Spatel het wat afgekoelde melkmengsel door de kwark.
    • Spatel ook de slagroom hierdoor. 
    • Stort het kwarkmengsel op de koekbodem en strijk glad.
    • Laat de taart minimaal 4 uur (of een hele nacht) opstijven in de koelkast.
    • Optioneel: smelt de chocolade au bain marie, stop dit in een spuitzakje en spuit er lijnen mee over de taart.

Notes

Dit basisrecept leent zich uitstekend voor verschillende variaties! Zo kan je chocolade stukjes door het mengsel roeren, decoreren met vers fruit of voor de bodem andere koekjes gebruiken. Zo zet je elke keer wat anders op tafel!

Be the first to post a review