Kaas-uien brood

Het moge duidelijk zijn... wij zijn gek op soep! Maar wat maakt soep nog lekkerder? Een lekker broodje erbij. Dit kaas-uien brood is super simpel te maken, je hebt alleen wat tijd nodig. Heerlijk bij bijvoorbeeld de zoete-aardappel paprika soep of de broccolisoep!

Klaar in

10min

Bereidingstijd

25min

Wachttijd

1u

Deel dit recept

Categorie: De thuisbakkerij

Ingrediënten

Voor 1 Partij(en)

130 ml melk, warm
1 el suiker
0.5 stuks zakje gist
250 gram bloem
30 gram roomboter, op kamertemperatuur (zacht)
1 tl zout
1 tl knoflookpoeder (optioneel, wel heel lekker!)
2 stuks uien
100 gram geraspte kaas
1 tl gedroogde peterselie

Kaas-uien brood Werkwijze

    • Begin met het maken van het gistmengsel: voeg de suiker en de gist toe aan de warme melk, roer goed door elkaar en laat even staan tot het gaat schuimen.
    • Doe in een kom de bloem, zachte boter, het zout, en het knoflookpoeder. Roer wat door elkaar. 
    • Giet het gistmengsel erbij en begin met kneden. Zelf laat ik de keukenmachine dit werk doen, maar het kan ook gewoon met de hand!
    • Kneed tot het een soepel deeg is. 
    • Leg de bol deeg in een licht ingevette kom, dek af met plastic folie en laat op een warme plek in ongeveer 1 uur rijzen.
    • Snijd in de tussentijd de uien in halve ringen en bak deze in wat boter op laag vuur tot ze zacht zijn. Laat uitlekken op een keukenpapiertje.
    • Verwarm de oven voor op 180 graden.
    • Haal het deeg uit de kom, strooi wat bloem op het aanrecht en leg de bol daarop.
    • Rol met een deegroller de bol uit tot een platte lap.
    • Leg de lap deeg op een met bakpapier beklede bakplaat.
    • Leg de uienringen op het deeg en bestrooi het geheel met de geraspte kaas.
    • Strooi tot slot de gedroogde peterselie er overheen. 
    • Bak het brood in 20-25 minuten gaar.
    • Laat even afkoelen op een rooster en geniet er dan van!

Wees de eerste om een beoordeling te schrijven