Kaas-uien brood
Het moge duidelijk zijn... wij zijn gek op soep! Maar wat maakt soep nog lekkerder? Een lekker broodje erbij. Dit kaas-uien brood is super simpel te maken, je hebt alleen wat tijd nodig. Heerlijk bij bijvoorbeeld de zoete-aardappel paprika soep of de broccolisoep!
Klaar in
10min
Bereidingstijd
25min
Wachttijd
1u
Galerij
Categorie: | De thuisbakkerij |
Ingrediënten
Voor
1
Partij(en)
130 ml melk, warm |
1 el suiker |
0.5 stuks zakje gist |
250 gram bloem |
30 gram roomboter, op kamertemperatuur (zacht) |
1 tl zout |
1 tl knoflookpoeder (optioneel, wel heel lekker!) |
2 stuks uien |
100 gram geraspte kaas |
1 tl gedroogde peterselie |
Kaas-uien brood Werkwijze
- Begin met het maken van het gistmengsel: voeg de suiker en de gist toe aan de warme melk, roer goed door elkaar en laat even staan tot het gaat schuimen.
- Doe in een kom de bloem, zachte boter, het zout, en het knoflookpoeder. Roer wat door elkaar.
- Giet het gistmengsel erbij en begin met kneden. Zelf laat ik de keukenmachine dit werk doen, maar het kan ook gewoon met de hand!
- Kneed tot het een soepel deeg is.
- Leg de bol deeg in een licht ingevette kom, dek af met plastic folie en laat op een warme plek in ongeveer 1 uur rijzen.
- Snijd in de tussentijd de uien in halve ringen en bak deze in wat boter op laag vuur tot ze zacht zijn. Laat uitlekken op een keukenpapiertje.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Haal het deeg uit de kom, strooi wat bloem op het aanrecht en leg de bol daarop.
- Rol met een deegroller de bol uit tot een platte lap.
- Leg de lap deeg op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Leg de uienringen op het deeg en bestrooi het geheel met de geraspte kaas.
- Strooi tot slot de gedroogde peterselie er overheen.
- Bak het brood in 20-25 minuten gaar.
- Laat even afkoelen op een rooster en geniet er dan van!