Broccolisoep

Dit snelle broccolisoepje is heerlijk als lunch, maar met spekjes als topping en/of een broodje erbij kan het ook prima als avondmaaltijd!

Voorbereidingstijd

Koken

Deel dit recept

Categorie: Soepen

Ingrediënten

Voor 4 Person(s)

1 stuks ui
1 stuks prei
1 stronk broccoli (ongeveer 500 gram)
1 el zonnebloem- of olijfolie
1 stuks bouillonblokje
250 ml kokosmelk
125 gram spekreepjes

Bereidingswijze

    • Snipper de ui.
    • Snijd de prei in ringen.
    • Snijd de broccoli in kleine roosjes. Vergeet ook de steel niet te snijden, dat kan allemaal mee in de soep!
    • Verhit de olie in een grote (soep)pan.
    • Fruit hierin de ui, voeg daarna de prei toe en bak deze ook kort even aan.
    • Voeg de broccoli toe en vul de pan met kokend water tot de broccoli nét onder staat.
    • Laat in 8-10 minuten de broccoli gaar worden.
    • Optioneel: haal ongeveer 100 ml water uit de pan (hierdoor wordt de soep straks wat dikker).
    • Voeg het bouillonblokje en de kokosmelk toe. Roer heel goed door elkaar.
    • Wanneer het goed gemengd is, pureer je de soep glad met een staafmixer.
    • Verhit een droge koekenpan. Bak hierin de spekreepjes krokant. Serveer deze als topping voor de soep.

Notes

Zalm is ook heerlijk bij broccoli, dus de spekreepjes kan je vervangen door (gerookte) zalmsnippers!

Be the first to post a review