Zoete aardappel paprika soep
Een romige soep boordevol smaak en voedingsstoffen. Een hit bij jonge kinderen door de zachte smaak en de soep is nog super voedzaam ook!
Klaar in
10min
Bereidingstijd
20min
Galerij
Categorie: | Soepen |
Ingrediënten
Voor
4
Perso(o)n(en)
1 scheutje olijf- of zonnebloemolie |
2 rode uien |
1 teen knoflook |
1 cm verse gember |
1 kg zoete aardappel |
2 rode paprika's |
1 blokje groentebouillon |
250 ml kokosmelk |
1 handje verse koriander |
Zoete aardappel paprika soep Werkwijze
- Was de zoete aardappel (schillen hoeft niet, zo behoud je alle voedingsstoffen en ben je snel klaar!). Snijd de zoete aardappel en paprika in grove stukken (kijk niet te nauw, de staafmixer gaat er straks toch op).
- Snijd de rode uien, knoflook en gember kleiner. Ook hiervoor geldt: niet te klein, de staafmixer komt straks!
- Verwarm de olie in een grote soeppan. Fruit hierin de ui, knoflook en gember.
- Voeg vervolgens de zoete aardappel en paprika toe.
- Vul de pan aan met water, net zoveel tot alles nét onder water staat.
- Laat ongeveer 15 minuten koken tot de zoete aardappel gaar is.
- Schep 200 ml vocht uit de pan, dat maakt de soep straks romiger.
- Voeg het bouillonblokje en de kokosmelk toe. Roer even zodat alles goed gemengd is.
- Pureer de soep met een staafmixer.
- Schep de soep in kommen en garneer met verse koriander. De koriander maakt de soep echt af!
Opmerkingen
Lekker met vers gebakken brood of soepstengels. Het is echt een volwaardige maaltijdsoep dus er hoeft niet veel bij!