Bleekselderijsoep
Ik maak graag een pan soep, hier kan ik de hele week lekker mee lunchen. Deze keer een heerlijk recept voor een bleekselderijsoepje. Door de mosterd krijgt deze soep een lekkere krachtige smaak.
Galerij
Categorie: | Soepen |
Ingrediënten
Voor
4
Perso(o)n(en)
Ingrediënten
1 stronk bleekselderij |
1 stuks ui |
800 mililiter groentebouillon |
200 mililiter kookroom |
2 stuks aardappel |
1 eetlepel mosterd |
2 eetlepels olijfolie om in te bakken |
Bleekselderijsoep Werkwijze
- Zo maak je deze lekkere bleekselderijsoep:
- Snipper de ui fijn.
- Was de bleekselderij stengels en snij deze in stukjes/ boogjes. Bewaar wat kleine blaadjes voor de garnering.
- Schil de aardappels en snij deze in blokjes.
- Verhit de olijfolie in een pan met dikke bodem op middelhoog tot hoog vuur.
- Voeg de ui toe en bak deze ongeveer 2 minuutjes.
- Voeg de bleekselderij toe en bak 2 minuten mee.
- Voeg de blokjes aardappel toe en meng door het geheel.
- Doe de groente bouillon erbij en breng het geheel aan de kook. Laat ongeveer 10 minuutjes zachtjes doorkoken.
- Pureer de soep met een staafmixer.
- Doe de kookroom erbij en breng de soep weer aan de kook. Laat 1-2 minuten doorkoken. Zet het vuur uit. Voeg de lepel mosterd toe en roer goed door.
- Breng de soep op smaak met peper en zout.
- Eet smakelijk!