Bananenbrood

Wanneer er overrijpe bananen op de fruitschaal liggen, worden ze zeker niet weggegooid: ik bak er een heerlijk bananenbrood van! Zonder suiker, dus een gezondere keuze dan koek of cake. 

Voorbereidingstijd

Koken

Deel dit recept

Categorie: De thuisbakkerij

Ingrediënten

Voor 1 Baksel(s)

200 gram bloem
2 tl bakpoeder
1 snuf zout
2 tl kaneel
2 stuks eieren
2 el melk
3 overrijpe bananen, geprakt
1 stuks banaan
75 gram chocolate chips, optioneel
1 cakevorm (25cm)

Bereidingswijze

  1. In mijn bananenbrood zitten chocoladestukjes. Deze had ik over in de voorraadkast en erdoorheen geroerd. Dit is optioneel, ook zonder chocolade is dit bananenbrood heerlijk!
    • Verwarm de oven voor op 175 graden en vet een cakeblik (25 cm) in.
    • Roer in een kom de droge ingrediënten door elkaar. Dat zijn: bloem, bakpoeder, kaneel en een snuf zout.
    • In een andere kom klop je de eieren los met de melk. Voeg hier als laatste 3 geprakte bananen aan toe.
    • Daarna spatel je de droge ingrediënten door de natte ingrediënten totdat alles goed gemengd is.
    • Roer als laatste de chocolade stukjes (optioneel) erdoorheen.
    • Schenk het beslag in het cakeblik. Snijd de vierde banaan in de lengte door en leg deze op het beslag. Druk het zachtjes aan.
    • Zet het bananenbrood in de oven. Het heeft 35-45 minuten nodig om gaar te worden. Steek een satéprikker in het midden van het brood om te kijken of het gaar is: als deze er droog uitkomt is het brood klaar.
    • Laat kort afkoelen en stort dan op een rooster. Laat het brood dan verder afkoelen.
  2.  

Recept opmerkingen

  • Verpak je brood in aluminiumfolie en dan kun je het prima een aantal dagen bewaren.
  • Ook kan je het in plakjes invriezen. Ideaal voor een picknick of als tussendoortje!

Voeg als eerste een review toe

Uw e-mailadres wordt nergens anders voor gebruikt