Bananenbrood
Wanneer er overrijpe bananen op de fruitschaal liggen, worden ze zeker niet weggegooid: ik bak er een heerlijk bananenbrood van! Zonder suiker, dus een gezondere keuze dan koek of cake.
Voorbereidingstijd
Koken
Galerij
Categorie: | De thuisbakkerij |
Ingrediënten
Voor
1
Baksel(s)
200 gram bloem |
2 tl bakpoeder |
1 snuf zout |
2 tl kaneel |
2 stuks eieren |
2 el melk |
3 overrijpe bananen, geprakt |
1 stuks banaan |
75 gram chocolate chips, optioneel |
1 cakevorm (25cm) |
Bereidingswijze
- In mijn bananenbrood zitten chocoladestukjes. Deze had ik over in de voorraadkast en erdoorheen geroerd. Dit is optioneel, ook zonder chocolade is dit bananenbrood heerlijk!
- Verwarm de oven voor op 175 graden en vet een cakeblik (25 cm) in.
- Roer in een kom de droge ingrediënten door elkaar. Dat zijn: bloem, bakpoeder, kaneel en een snuf zout.
- In een andere kom klop je de eieren los met de melk. Voeg hier als laatste 3 geprakte bananen aan toe.
- Daarna spatel je de droge ingrediënten door de natte ingrediënten totdat alles goed gemengd is.
- Roer als laatste de chocolade stukjes (optioneel) erdoorheen.
- Schenk het beslag in het cakeblik. Snijd de vierde banaan in de lengte door en leg deze op het beslag. Druk het zachtjes aan.
- Zet het bananenbrood in de oven. Het heeft 35-45 minuten nodig om gaar te worden. Steek een satéprikker in het midden van het brood om te kijken of het gaar is: als deze er droog uitkomt is het brood klaar.
- Laat kort afkoelen en stort dan op een rooster. Laat het brood dan verder afkoelen.
Recept opmerkingen
- Verpak je brood in aluminiumfolie en dan kun je het prima een aantal dagen bewaren.
- Ook kan je het in plakjes invriezen. Ideaal voor een picknick of als tussendoortje!