Bananenbrood

Wanneer er overrijpe bananen op de fruitschaal liggen, worden ze zeker niet weggegooid: ik bak er een heerlijk bananenbrood van! Zonder suiker, dus een gezondere keuze dan koek of cake. 

Voorbereidingstijd

Koken

Deel dit recept

Categorie: De thuisbakkerij

Ingrediënten

Voor 1 Batch(es)

200 gram bloem
2 tl bakpoeder
1 snuf zout
2 tl kaneel
2 stuks eieren
2 el melk
3 overrijpe bananen, geprakt
1 stuks banaan
75 gram chocolate chips, optioneel
1 cakevorm (25cm)

Bereidingswijze

  1. In mijn bananenbrood zitten chocoladestukjes. Deze had ik over in de voorraadkast en erdoorheen geroerd. Dit is optioneel, ook zonder chocolade is dit bananenbrood heerlijk!
    • Verwarm de oven voor op 175 graden en vet een cakeblik (25 cm) in.
    • Roer in een kom de droge ingrediënten door elkaar. Dat zijn: bloem, bakpoeder, kaneel en een snuf zout.
    • In een andere kom klop je de eieren los met de melk. Voeg hier als laatste 3 geprakte bananen aan toe.
    • Daarna spatel je de droge ingrediënten door de natte ingrediënten totdat alles goed gemengd is.
    • Roer als laatste de chocolade stukjes (optioneel) erdoorheen.
    • Schenk het beslag in het cakeblik. Snijd de vierde banaan in de lengte door en leg deze op het beslag. Druk het zachtjes aan.
    • Zet het bananenbrood in de oven. Het heeft 35-45 minuten nodig om gaar te worden. Steek een satéprikker in het midden van het brood om te kijken of het gaar is: als deze er droog uitkomt is het brood klaar.
    • Laat kort afkoelen en stort dan op een rooster. Laat het brood dan verder afkoelen.
  2.  

Notes

  • Verpak je brood in aluminiumfolie en dan kun je het prima een aantal dagen bewaren.
  • Ook kan je het in plakjes invriezen. Ideaal voor een picknick of als tussendoortje!

Reviews 5/5

Superlekker en makkelijk dames

29 jul 2023

De lekkerste bananenbrood ooit, en ik lust geen eens bananenbrood!

29 mei 2023

Super lekker en vult ook nog eens!! Top dit.

29 mei 2023

Add review