Chocolade-bananenbrood met walnoten

Er staat al een lekker recept voor bananenbrood op de website maar ook deze variant is er 1 om heerlijk van te genieten.  Lekker met cacao en stukjes geroosterde walnoot. 

Deel dit recept

Categorie: De thuisbakkerij

Ingrediënten

Voor 1 Partij(en)

Ingrediënten

175 gram speltmeel
25 gram cacaopoeder
3 rijpe bananen
3 stuks ei
2 tl bakpoeder
2 tl kaneel
40 gram dadels
30 gram Griekse yoghurt
1 snuf zout
50 gram walnootstukjes- geroosterd

Chocolade-bananenbrood met walnoten Werkwijze

    • Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een cakevorm in en bekleed deze met bakpapier. 
    • Rooster de walnoten  in een droge koekenpan en hak ze in stukjes. 
    • Doe de eieren, bananen en dadels in de keukenmachine met mes en mix het geheel tot een gladde massa. 
    • Voeg de Griekse yoghurt, speltmeel, cacao, bakpoeder, kaneel en het snufje zout toe   toe en mix het geheel kort door tot het goed gemengd is. 
    • Schep de stukjes geroosterde walnoot door het beslag. 
    • Schep het beslag in de cakevorm en bak het bananenbrood in 40-45 minuten gaar. Controleer met een satéprikken de gaarheid en bak eventueel nog iets langer. De satéprikker moet droog uit het brood komen. 
    • Laat het brood na het bakken afkoelen op een rooster. 

Opmerkingen

-Snijd het brood in stukjes en vries ze per portie in. Zo kan je elke dag van de week genieten van een lekker ontbijt. 

Wees de eerste om een beoordeling te schrijven