Chocolade-bananenbrood met walnoten
Er staat al een lekker recept voor bananenbrood op de website maar ook deze variant is er 1 om heerlijk van te genieten. Lekker met cacao en stukjes geroosterde walnoot.
Galerij
Categorie: | De thuisbakkerij |
Ingrediënten
Voor
1
Partij(en)
Ingrediënten
175 gram speltmeel |
25 gram cacaopoeder |
3 rijpe bananen |
3 stuks ei |
2 tl bakpoeder |
2 tl kaneel |
40 gram dadels |
30 gram Griekse yoghurt |
1 snuf zout |
50 gram walnootstukjes- geroosterd |
Chocolade-bananenbrood met walnoten Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een cakevorm in en bekleed deze met bakpapier.
- Rooster de walnoten in een droge koekenpan en hak ze in stukjes.
- Doe de eieren, bananen en dadels in de keukenmachine met mes en mix het geheel tot een gladde massa.
- Voeg de Griekse yoghurt, speltmeel, cacao, bakpoeder, kaneel en het snufje zout toe toe en mix het geheel kort door tot het goed gemengd is.
- Schep de stukjes geroosterde walnoot door het beslag.
- Schep het beslag in de cakevorm en bak het bananenbrood in 40-45 minuten gaar. Controleer met een satéprikken de gaarheid en bak eventueel nog iets langer. De satéprikker moet droog uit het brood komen.
- Laat het brood na het bakken afkoelen op een rooster.
Opmerkingen
-Snijd het brood in stukjes en vries ze per portie in. Zo kan je elke dag van de week genieten van een lekker ontbijt.