Chocolade-bananenbrood met walnoten

Er staat al een lekker recept voor bananenbrood op de website maar ook deze variant is er 1 om heerlijk van te genieten.  Lekker met cacao en stukjes geroosterde walnoot. 

Deel dit recept

Categorie: De thuisbakkerij

Ingrediënten

Voor 1 Batch(es)

Ingrediënten

175 gram speltmeel
25 gram cacaopoeder
3 rijpe bananen
3 stuks ei
2 tl bakpoeder
2 tl kaneel
40 gram dadels
30 gram Griekse yoghurt
1 snuf zout
50 gram walnootstukjes- geroosterd

Bereidingswijze

    • Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een cakevorm in en bekleed deze met bakpapier. 
    • Rooster de walnoten  in een droge koekenpan en hak ze in stukjes. 
    • Doe de eieren, bananen en dadels in de keukenmachine met mes en mix het geheel tot een gladde massa. 
    • Voeg de Griekse yoghurt, speltmeel, cacao, bakpoeder, kaneel en het snufje zout toe   toe en mix het geheel kort door tot het goed gemengd is. 
    • Schep de stukjes geroosterde walnoot door het beslag. 
    • Schep het beslag in de cakevorm en bak het bananenbrood in 40-45 minuten gaar. Controleer met een satéprikken de gaarheid en bak eventueel nog iets langer. De satéprikker moet droog uit het brood komen. 
    • Laat het brood na het bakken afkoelen op een rooster. 

Notes

-Snijd het brood in stukjes en vries ze per portie in. Zo kan je elke dag van de week genieten van een lekker ontbijt. 

Be the first to post a review