Bananenbrood met kokos en walnoten
Er staan al een paar recepten op de website van bananenbrood zoals deze en deze maar de variant die ik vandaag met jullie deel is te lekker om niet te delen. Het brood is niet droog en erg smaakvol door de kaneel en de kokosrasp. De gehakte noten door het beslag zorgen voor een lekker crunch in het brood.
Categorie: | De thuisbakkerij |
Ingrediënten
Voor
1
Partij(en)
Ingrediënten
150 gram havervlokken |
50 gram roggevlokken |
4 rijpe banenen |
3 stuks eieren |
150 gram dadels (geweekt) |
0.5 eetlepel kaneel |
7 gram bakpoeder |
40 gram walnoten (gehakt) |
3 eetlepels kokosrasp |
3 eetlepels amandelschaafsel |
1 mespunt zout |
Bananenbrood met kokos en walnoten Werkwijze
- Zo maak je dit lekkere bananenbrood met kokos en walnoten:
- Week de dadels 15 minuten in heet water. Giet ze daarna af en laat uitlekken.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Hak de walnoten grof en rooster ze in een droge koekenpan. Dit duurt ongeveer 5 minuten. Laat ze daarna afkoelen.
- Maal de roggevlokken samen met de havervlokken fijn in een keukenmachine.
- Voeg de dadels, 3 bananen en 3 eieren toe en mix in de keukenmachine door de gemalen haver/ roggevlokken.
- Voeg de gemalen kaneel, bakpoeder, kokosrasp en het zout toe en roer nogmaals goed door.
- Schep de gehakte walnoten door het beslag.
- Vet een cakevorm in.
- Doe het beslag in de cakevorm. Snijd de laatste banaan over helft en duw deze een beetje in het beslag. Bestrooi het brood met het amandelschaafsel.
- Bak het bananenbrood in de oven in 35- 40 minuten gaar.
- Eet smakelijk!