havermoutkoeken met kokos
Bij de thee of koffie wil je gewoon af en toe een lekker koekje. En lekker zijn deze havermoutkoeken zeker! Van binnen blijven ze iets zacht en van buiten lekker krokant. Uit dit recept haal je 6-8 koeken. Afhankelijk van hoe groot je ze maakt.
Galerij
Categorie: | De thuisbakkerij |
Ingrediënten
Voor
6
Partij(en)
Ingrediënten
180 gram havermoutvlokken |
1 theelepel gemberpoeder |
30 gram kokosrasp |
30 gram boter |
1 mespunt zout |
1 theelepel zout |
75 gram honing |
0.5 eetlepel vanille suiker |
1 stuks ei |
1 theelepel gemalen kaneel |
havermoutkoeken met kokos Werkwijze
- Maal 100 gram havermout tot meel in een keukenmachine.
- Smelt de boter en laat iets afkoelen.
- Meng alle droge ingrediënten in een kom en meng dit goed door elkaar. Dat zijn de volgende ingrediënten:
- gemalen havermout
- 80 gram havervlokken
- kokosrasp
- bakpoeder
- mespunt zout
- vanillesuiker
- gemberpoeder
- kaneelpoeder
- Voeg nu de natte ingrediënten toe en meng tot een beslag. Dat zijn de volgende ingrediënten:
- boter
- honing
- ei
- Laat het deeg ongeveer 30 minuten rusten. Verwarm intussen de oven voor op 175 graden.
- Vorm met natte handen koekjes (ongeveer 6-8 stuks) en leg deze op de bakplaat.
- Bak de koekjes in 15- 20 minuten gaar. Zet de oven uit en laat ze nog 15 minuten in de oven liggen.
- Haal de koekjes uit de oven en laat ze afkoelen op een rooster.
- Eet smakelijk!