Carrotcake tulband

Carrotcake in een tulband! Deze smeuïge, zoetige en kruidige worteltjestaart smaakt heerlijk in combinatie met de friszure topping bovenop. En hij steelt de show door zijn feestelijke uiterlijk!

Voorbereidingstijd

Koken

Wachttijd

30m

Deel dit recept

Categorie: De thuisbakkerij

Ingrediënten

Voor 1 Batch(es)

Carrotcake tulband

250 ml zonnebloemolie
300 gram basterdsuiker (licht of donkerbruin)
1 stuks sinaasappel, rasp van de schil
1 cm gember, geraspt
1 snuf zout
4 stuks eieren
275 gram zelfrijzend bakmeel
2 tl kaneel
2 tl koekkruiden
300 gram wortel, geraspt
100 gram walnoten, gehakt

Topping

300 gram roomkaas
150 gram poedersuiker
1 el versgeperst sinaasappelsap

Bereidingswijze

    • Verwarm de oven voor op 160 graden.
    • Vet een tulbandvorm in en bestrooi deze met bloem.
    • Klop in een kom de olie, suiker, sinaasappelrasp, gemberrasp en het zout in ongeveer 3 minuten goed door elkaar. 
    • Voeg 1 voor 1 de eieren toe. Voeg het volgende ei pas toe als het eerste goed opgenomen is.
    • Meng in een andere kom het zelfrijdend bakmeel, de kaneel en de koekkruiden door elkaar.
    • Spatel het meel door het oliemengsel.
    • Spatel de wortelrasp door het beslag heen.
    • Spatel 90 gram van de walnoten door het beslag heen, houd de overige 10 gram apart.
    • Bak de tulband in het midden van de oven gaar in 60-70 minuten.
    • Laat de tulband afkoelen in de vorm. Zet daarna een bord op de tulbandvorm en keer deze dan om. Stort de tulband op het bord.
    • Mix in een kom de roomkaas met de poedersuiker luchtig. Voeg hier het sinaasappelsap aan toe en mix goed door.
    • Verdeel het roomkaasmengsel over de tulband. Zelf gebruikte ik hier een spuitzak voor om het mooi tussen de lijnen van mijn vorm te verdelen. Dit hangt van je tulbandvorm af. 
    • Strooi de apart gehouden stukjes walnoot over het roomkaasmengsel heen.

Notes

Geen walnoten in huis of geen fan van walnoten? Pecannoten zijn een goed alternatief! Ook zonder noten is deze tulband heerlijk. Of voeg eventueel rozijnen toe aan het beslag.

Be the first to post a review