Flammkuchen met zalm
Deze heerlijke flammkuchen is in een handomdraai gemaakt! Makkelijk met kant en klaar deeg en een heerlijk licht hoofdgerecht. Ook leuk om te serveren als hapje bij de borrel.
Klaar in
10min
Bereidingstijd
15min
Galerij
Categorie: | Hoofdgerechten |
Ingrediënten
Voor
1
Partij(en)
1 stuks kant en klaar flammkuchen deeg |
250 gram ricotta |
1 stuks citroen (rasp en sap) |
1 beetje versgemalen zwarte peper |
1 stuks rode ui |
1 eetlepel kappertjes |
1 eetlepel olijfolie |
0.5 eetlepel sesamzaadjes |
150 gram gerookte zalm |
1 hand rucola |
Flammkuchen met zalm Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 220 graden (dit kan afwijken, let op wat de verpakking van het deeg aangeeft).
- Rol het kant en klare deeg uit op een bakplaat. Snijd met de achterkant van een mes ongeveer een cm langs alle randen licht in, zodat je een rand creëert.
- Doe de ricotta in een kom en meng hier de citroenrasp doorheen. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper.
- Smeer het deeg binnen de randen in met de ricotta.
- Snijd de rode ui in dunne halve ringen en verspreid deze over de ricotta.
- Verdeel de kappertjes ook over de ricotta.
- Smeer de randen van het deeg in met olijfolie en bestrooi met de sesamzaadjes.
- Zet de bakplaat in de oven en bak het deeg gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Wanneer de flammkuchen gaar is, kan deze verder afgemaakt worden.
- Verdeel de zalm en de rucola over de flammkuchen.
- Breng nog extra op smaak met versgemalen zwarte peper en het sap van de citroen.
Opmerkingen
Gebruik dille om de flammkuchen extra op smaak te brengen. Dille is een kruid dat heel goed samen gaat met zalm. Je kan de dille over de ricotta verdelen en meebakken in de oven, of pas over de zalm verdelen wanneer het deeg al gaar is. Beiden is heerlijk!