Hartige flammkuchen
Soms wil je gewoon lekker eten maar niet lang in de keuken staan. Deze hartige flammkuchen is lekker snel klaar en erg lekker. Ruim voldoende voor 2 personen en met een salade erbij kan je er ook met 4 personen van genieten.
Klaar in
5min
Bereidingstijd
15min
Galerij
Categorie: | Hoofdgerechten |
Ingrediënten
Voor
2
Perso(o)n(en)
Ingrediënten
2 stuks prei |
2 stuks rode ui |
1 teen knoflook |
200 gram creme fraiche |
1 eetlepel gedroogde tijm |
2 stuks bosui |
150 gram gerookte zalm |
1 rol kant en klaar flammkuchen deeg |
1 eetlepel olijfolie |
Hartige flammkuchen Werkwijze
- Zo maak je deze heerlijke flammkuchen
- Verwarm de oven voor zoals beschreven op de aanwijzingen op de verpakking van het flammkuchen deeg.
- was de stengels prei en snijd deze in halve ringen.
- Snijd de rode uien in dunne halve ringen.
- snijd de knoflook fijn.
- Verwarm de olie op middelhoog vuur in een hapjespan.
- Bak de uien en de prei tot deze zacht zijn. Dit duurt ongeveer 5 minuten.
- Voeg de knoflook en gedroogde tijm toe en bak 2 minuten mee.
- Doe de creme fraiche erbij en meng dit door het prei/ ui mengsel heen. Breng het geheel op smaak met peper en zout.
- Plaats het deeg op een bakplaat met bakpapier.
- Verdeel het mengsel over het deeg en bak het geheel gaar zoals beschreven op de verpakking van het deeg.
- Snijd intussen de bosui in ringen.
- Haal de flammkuchen uit de oven en verdeel de bosui ringen en gerookte zalm over het geheel.
- Eet smakelijk!
Opmerkingen
Geen fan van gerookte zalm? Bak een bakje spekreepjes uit en verdeel deze over de gebakken flammkuchen. Ook een heerlijke variatie!