Hartige flammkuchen

Soms wil je gewoon lekker eten maar niet lang in de keuken staan. Deze hartige flammkuchen  is lekker snel klaar en erg lekker. Ruim voldoende voor 2 personen en met een salade erbij kan je er ook met 4 personen van genieten. 

Voorbereidingstijd

Koken

Deel dit recept

Categorie: Hoofdgerechten

Ingrediënten

Voor 2 Person(s)

Ingrediënten

2 stuks prei
2 stuks rode ui
1 teen knoflook
200 gram creme fraiche
1 eetlepel gedroogde tijm
2 stuks bosui
150 gram gerookte zalm
1 rol kant en klaar flammkuchen deeg
1 eetlepel olijfolie

Bereidingswijze

  1. Zo maak je deze heerlijke flammkuchen
    • Verwarm de oven voor zoals beschreven op de aanwijzingen op de verpakking van het flammkuchen deeg. 
    • was de stengels prei en snijd deze in halve ringen.
    • Snijd de rode uien in dunne halve ringen.
    • snijd de knoflook fijn.
    • Verwarm de olie op middelhoog vuur in een hapjespan.
    • Bak de uien en de prei tot deze zacht zijn. Dit duurt ongeveer 5 minuten.
    • Voeg de knoflook en gedroogde tijm toe en bak 2 minuten mee.
    • Doe de creme fraiche erbij en meng dit door het prei/ ui mengsel heen. Breng het geheel op smaak met peper en zout. 
    • Plaats het deeg op een bakplaat met bakpapier. 
    • Verdeel het mengsel over het deeg en bak het geheel gaar zoals beschreven op de verpakking van het deeg. 
    • Snijd intussen de bosui in ringen.
    • Haal de flammkuchen uit de oven en verdeel de bosui ringen en gerookte zalm over het geheel. 
  2. Eet smakelijk!

Notes

Geen fan van gerookte zalm? Bak een bakje spekreepjes uit en verdeel deze over de gebakken flammkuchen. Ook een heerlijke variatie!

Be the first to post a review