Labneh hartige yoghurtdip 3 varianten
Labneh is hartige uitgelekte yoghurt uit het Midden-Oosten. Heerlijk als dip bij bijvoorbeeld dit platbrood of met rauwkost. Lekker bij de borrelplank!
							Klaar in                        
                        5min
							Bereidingstijd                        
                        5min
							Wachttijd                        
                        4u
Galerij
| Categorie: | De thuisbakkerij | 
Ingrediënten
            Voor
            
        
            4        
        Partij(en)    
        
	
	
        
	
	Basisrecept
| 300 gram volle yoghurt | 
| 1 tl zout | 
Variatie 1
| 0.5 el ras-el-hanout (proef en voeg evt meer toe naar wens) | 
| 1 el sesamzaadjes | 
| 0.5 el olijfolie extra vierge | 
Variatie 2
| 0.5 stuks citroen (uitgeperst) | 
| 1 teentje knoflook | 
| 0.5 el olijfolie extra vierge | 
Variatie 3
| 0.5 el oregano | 
| 1 tl sumak | 
| 0.5 el olijfolie extra vierge | 
Labneh hartige yoghurtdip 3 varianten Werkwijze
- Leg een schone theedoek in een zeef boven een kom.
 - Schenk de yoghurt erin en roer het zout erdoor.
 - Laat minimaal 4 uur (of een hele nacht) uitlekken.
 - Verdeel over 3 bakjes.
 - Variatie 1:
 - Roer de ras-el-hanout erdoor.
 - Bestrooi met de sesamzaadjes en sprenkel er wat olijfolie overheen.
 - Variatie 2:
 - Roer het citroensap er door.
 - Pers het knoflookteentje uit en roer door de labneh.
 - Besprenkel met de olijfolie.
 - Variatie 3:
 - Roer de oregano erdoor.
 - Bestrooi met sumak.
 - Besprenkel met de olijfolie.
 
Opmerkingen
De 3 variaties die ik hier beschrijf geven aan dat er eindeloos veel mogelijkheden zijn om je labneh op smaak te brengen. Dus kijk in je kruidenla en varieer naar hartenlust!
                    

