Labneh hartige yoghurtdip 3 varianten
Labneh is hartige uitgelekte yoghurt uit het Midden-Oosten. Heerlijk als dip bij bijvoorbeeld dit platbrood of met rauwkost. Lekker bij de borrelplank!
Klaar in
5min
Bereidingstijd
5min
Wachttijd
4u
Galerij
Categorie: | De thuisbakkerij |
Ingrediënten
Voor
4
Partij(en)
Basisrecept
300 gram volle yoghurt |
1 tl zout |
Variatie 1
0.5 el ras-el-hanout (proef en voeg evt meer toe naar wens) |
1 el sesamzaadjes |
0.5 el olijfolie extra vierge |
Variatie 2
0.5 stuks citroen (uitgeperst) |
1 teentje knoflook |
0.5 el olijfolie extra vierge |
Variatie 3
0.5 el oregano |
1 tl sumak |
0.5 el olijfolie extra vierge |
Labneh hartige yoghurtdip 3 varianten Werkwijze
- Leg een schone theedoek in een zeef boven een kom.
- Schenk de yoghurt erin en roer het zout erdoor.
- Laat minimaal 4 uur (of een hele nacht) uitlekken.
- Verdeel over 3 bakjes.
- Variatie 1:
- Roer de ras-el-hanout erdoor.
- Bestrooi met de sesamzaadjes en sprenkel er wat olijfolie overheen.
- Variatie 2:
- Roer het citroensap er door.
- Pers het knoflookteentje uit en roer door de labneh.
- Besprenkel met de olijfolie.
- Variatie 3:
- Roer de oregano erdoor.
- Bestrooi met sumak.
- Besprenkel met de olijfolie.
Opmerkingen
De 3 variaties die ik hier beschrijf geven aan dat er eindeloos veel mogelijkheden zijn om je labneh op smaak te brengen. Dus kijk in je kruidenla en varieer naar hartenlust!