Labneh hartige yoghurtdip 3 varianten

Labneh is hartige uitgelekte yoghurt uit het Midden-Oosten. Heerlijk als dip bij bijvoorbeeld dit platbrood of met rauwkost. Lekker bij de borrelplank!

Klaar in

5min

Bereidingstijd

5min

Wachttijd

4u

Deel dit recept

Categorie: De thuisbakkerij

Ingrediënten

Voor 4 Partij(en)

Basisrecept

300 gram volle yoghurt
1 tl zout

Variatie 1

0.5 el ras-el-hanout (proef en voeg evt meer toe naar wens)
1 el sesamzaadjes
0.5 el olijfolie extra vierge

Variatie 2

0.5 stuks citroen (uitgeperst)
1 teentje knoflook
0.5 el olijfolie extra vierge

Variatie 3

0.5 el oregano
1 tl sumak
0.5 el olijfolie extra vierge

Labneh hartige yoghurtdip 3 varianten Werkwijze

    • Leg een schone theedoek in een zeef boven een kom.
    • Schenk de yoghurt erin en roer het zout erdoor.
    • Laat minimaal 4 uur (of een hele nacht) uitlekken. 
    • Verdeel over 3 bakjes.
  1. Variatie 1:
    • Roer de ras-el-hanout erdoor.
    • Bestrooi met de sesamzaadjes en sprenkel er wat olijfolie overheen.
  2. Variatie 2:
    • Roer het citroensap er door.
    • Pers het knoflookteentje uit en roer door de labneh.
    • Besprenkel met de olijfolie.
  3. Variatie 3:
    • Roer de oregano erdoor.
    • Bestrooi met sumak.
    • Besprenkel met de olijfolie.

Opmerkingen

De 3 variaties die ik hier beschrijf geven aan dat er eindeloos veel mogelijkheden zijn om je labneh op smaak te brengen. Dus kijk in je kruidenla en varieer naar hartenlust! 

Vergelijkbare Recepten

Wees de eerste om een beoordeling te schrijven