Platbrood
Dit platbrood is een super makkelijk recept. Maak het als onderdeel van de avondmaaltijd met vlees en/of groente, bij de soep of als onderdeel van een borrelplank om mee te dippen. Door te variëren met kruiden heb je in een handomdraai steeds verschillend platbrood op tafel!
Klaar in
10min
Bereidingstijd
10min
Wachttijd
10min
Galerij
Categorie: | De thuisbakkerij |
Ingrediënten
Voor
4
Portie(s)
300 gram bloem |
1 tl zout |
1 el tijm (optioneel, varieer naar wens met kruiden en hoeveelheden) |
180 gram volle yoghurt |
1 el (zonnebloem)olie om in te bakken |
Platbrood Werkwijze
- Meng de bloem met het zout en eventueel kruiden naar keuze. Ik gebruikte hier 1 el tijm.
- Voeg de yoghurt toe en roer en kneed tot het een mooie deegbal is geworden.
- Laat het ongeveer 10 minuutjes rusten.
- Verdeel het deeg in 4 stukken en rol deze plat uit.
- Verhit wat olie in een koekenpan en bak het platbrood één voor één goudbruin en gaar. Keer halverwege om.
Opmerkingen
Voor op een borrelplank kan je het platbrood in repen snijden en presenteren met een lekkere (yoghurt)dip!
Ook kan je platbrood als een pita broodje gebruiken en vullen/beleggen met vlees en/of groente.
Varieer met kruiden! Nu heb ik tijm gebruikt, maar dit is ook heerlijk met Italiaanse kruidenmix, ras-el-hanout of juist knoflook en peterselie.