Libanees platbrood met vlees of vis

Een heerlijke lichte maaltijd in 2 varianten; een visvariant en een vleesvariant. Kies waar je zin in hebt en maak deze platbroden als hoofdgerecht of als lunch. 

Deel dit recept

Categorie: Hoofdgerechten

Ingrediënten

Voor 4 Perso(o)n(en)

Ingrediënten vlees- 2 personen

2 stuks Libanees platbrood
120 gram carpaccio
2 eetlepels truffelmayonaise
4 eetlepels pijnboompitten
30 gram Parmezaanse kaas
1 stuks bosui/ lente ui
60 gram rucola
1 1-2 eetlepels water

Ingrediënten vis- 2 personen

2 stuks Libanees platbrood
200 gram gerookte zalm
2 eetlepel Belgische mayonaise
100 gram zeekraal
1 stuks bosui/ lente ui
1 naar smaak peper en zout
1 eetlepel dille
1 1-2 eetlepels water

Libanees platbrood met vlees of vis Werkwijze

  1. Bereid 4 platbroden volgens de aanwijzingen op de verpakking. Leg op elk bord een brood. 
  2. Voor de visvariant (2 personen)
    • Doe de Belgische mayonaise in een kommetje. Voeg hier 1-2 eetlepels water bij om de mayonaise wat te verdunnen. 
    • Voeg de dille toe aan de mayonaise en breng op smaak met peper en zout. 
    • Bereid de zeekraal zoals beschreven op de verpakking.
    • Snijd de bosui in smalle ringen. 
    • Lepel wat dille- mayonaise op de platbroden.
    • Verdeel de gerookte zalm hierover.
    • Verdeel de zeekraal over de zalm.
    • Druppel nog wat dille-mayonaise over het geheel.
    • Bestrooi het geheel met de bosui ringen. 
  3.  
  4. Voor de vleesvariant (2 personen)
    • Verdun de truffelmayonaise eventueel met wat water.
    • Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan. 
    • Snij de bosui in smalle ringen. 
    • Lepel wat truffelmayonaise op de platbroden.
    • Verdeel de carpaccio hierover. 
    • Verdeel de rucola en de bosuiringen erover.
    • Bestrooi met de pijnboompitten. 
    • Rasp er Parmezaanse kaas over.
    • Lepel nog wat truffelmayonaise over het geheel. 
  5. Eet smakelijk!

Opmerkingen

-Heb je geen Libanees platbrood? Een wrap of naanbrood kan je hier ook voor gebruiken. 

Beoordelingen 5/5

Heerlijk gegeten EN binnen 10 minuutjes op tafel

24 jun 2023

Beoordeling toevoegen