Libanees platbrood met vlees of vis
Een heerlijke lichte maaltijd in 2 varianten; een visvariant en een vleesvariant. Kies waar je zin in hebt en maak deze platbroden als hoofdgerecht of als lunch.
Galerij
| Categorie: | Hoofdgerechten |
Ingrediënten
Voor
4
Perso(o)n(en)
Ingrediënten vlees- 2 personen
| 2 stuks Libanees platbrood |
| 120 gram carpaccio |
| 2 eetlepels truffelmayonaise |
| 4 eetlepels pijnboompitten |
| 30 gram Parmezaanse kaas |
| 1 stuks bosui/ lente ui |
| 60 gram rucola |
| 1 1-2 eetlepels water |
Ingrediënten vis- 2 personen
| 2 stuks Libanees platbrood |
| 200 gram gerookte zalm |
| 2 eetlepel Belgische mayonaise |
| 100 gram zeekraal |
| 1 stuks bosui/ lente ui |
| 1 naar smaak peper en zout |
| 1 eetlepel dille |
| 1 1-2 eetlepels water |
Libanees platbrood met vlees of vis Werkwijze
- Bereid 4 platbroden volgens de aanwijzingen op de verpakking. Leg op elk bord een brood.
- Voor de visvariant (2 personen)
- Doe de Belgische mayonaise in een kommetje. Voeg hier 1-2 eetlepels water bij om de mayonaise wat te verdunnen.
- Voeg de dille toe aan de mayonaise en breng op smaak met peper en zout.
- Bereid de zeekraal zoals beschreven op de verpakking.
- Snijd de bosui in smalle ringen.
- Lepel wat dille- mayonaise op de platbroden.
- Verdeel de gerookte zalm hierover.
- Verdeel de zeekraal over de zalm.
- Druppel nog wat dille-mayonaise over het geheel.
- Bestrooi het geheel met de bosui ringen.
- Voor de vleesvariant (2 personen)
- Verdun de truffelmayonaise eventueel met wat water.
- Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.
- Snij de bosui in smalle ringen.
- Lepel wat truffelmayonaise op de platbroden.
- Verdeel de carpaccio hierover.
- Verdeel de rucola en de bosuiringen erover.
- Bestrooi met de pijnboompitten.
- Rasp er Parmezaanse kaas over.
- Lepel nog wat truffelmayonaise over het geheel.
- Eet smakelijk!
Opmerkingen
-Heb je geen Libanees platbrood? Een wrap of naanbrood kan je hier ook voor gebruiken.
Vergelijkbare Recepten
Beoordelingen 5/5
Heerlijk gegeten EN binnen 10 minuutjes op tafel
24 jun 2023





