Vlaams stoofvlees

Onze Zuiderburen zijn sterren in het maken van het lekkerste stoofvlees. Dat moeten wij ook maar eens uitproberen dus........ En dat resulteert in dit lekkere stoofvlees recept. Serveer met gebakken aardappeltjes, frietjes of met rijst. Het is zooooo lekker!

Deel dit recept

Categorie: Hoofdgerechten

Ingrediënten

Voor 4 Batch(es)

Ingrediënten

1 kilo runder riblappen/ hacheevlees
3 stuks gele uien
2 tenen knoflook
2 eetlepels appelstroop
1 eetlepel mosterd
1 flesje Westmalle dubbel
stuks runder bouillonblokje
2 eetlepels witte wijnazijn
3 stuks laurierblad
1 eetlepel mosterdzaadjes
2 plakken ontbijtkoek
2 stuks winterpeen

Bereidingswijze

  1. Zo maak je dit lekkere stoofvlees:
    • Snijd het vlees in stukken van ongeveer 3 bij 3 centimeter en dep het goed droog met keukenpapier. 
    • Smeer het vlees in met de lepel mosterd en breng op smaak met peper en zout. Dit gaat het makkelijkst met je handen.
    • Snijd de winterpeen in plakjes. 
    • Snijd de uien en de knoflook fijn. 
    • Verhit de boter of olie in een braadpan en bak het vlees rondom bruin aan. 
    • Voeg de winterpeen, uien en knoflook toe en bak ongeveer 2 minuutjes mee. 
    • Voeg de mosterdzaadjes, witte wijnazijn, appelstroop, het runderbouillonblokje, de laurierblaadjes en het flesje Westmalle dubbel toe en breng het geheel aan de kook. 
    • Zet het vuur op een lage stand en laat het vlees in 3-4 uur gaar stoven. 
    • Verkruimel de ontbijtkoek boven het gerecht en roer het nog een keer goed door. Breng het geheel op smaak met peper en zout. 
  2. Eet smakelijk!
  3.  

Notes

-Je kan dit recept ook in de slowcooker maken. Hiervoor hoef je het vlees niet eerst aan te bakken. Boter/ olie is dan ook niet nodig. Dep het vlees droog en smeer in met de mosterd en peper en zout. Doe het vlees vervolgens samen met de andere ingrediënten (behalve de ontbijtkoek) in de slowcooker en zet hem op de laagste stand voor 8 uur. Voeg de ontbijtkoek in stukjes het laatste uurtje toe. Dan kan de saus wat binden.  Op de manier heb je er geen omkijken naar, lekker makkelijk!

Be the first to post a review