Parelcouscous salade met zalm en groene asperges

Op zoek naar een heerlijke lente-zomer salade? Zoek niet verder! Deze salade is een feestje om naar te kijken en heerlijk om op te eten!

Voorbereidingstijd

Koken

Deel dit recept

Categorie: Salades

Ingrediënten

Voor 4 Person(s)

250 gram parelcouscous
1 stuks blokje groentebouillon
1 stuks citroen (sap)
2 el olijfolie extra vierge
500 gram ongepelde edamame bonen (400 gram gedopt)
500 gram groene asperges
100 gram gerookte zalm
15 gram platte peterselie
1 snuf zwarte peper (naar smaak)

Bereidingswijze

    • Kook de couscous mét het bouillonblokje gaar volgens de verpakking. Spoel de couscous koud af, schep in een salade bak en breng op smaak met het citroensap en de olie.
    • Indien je de edamame bonen nog moet doppen: kook deze in 6-8 minuten gaar in gezouten water. Laat ze afkoelen en dop ze dan.
    • Kook of stoom de asperges in ongeveer 5 minuten beetgaar. Je kan hiervoor het kookwater van de edamame bonen gebruiken.
    • Snijd de asperges in grove stukken.
    • Schep de edamame bonen en de asperges door de couscous heen.
    • Scheur of snijd de zalm in kleinere stukjes en schep dit ook door de couscous heen.
    • Snijd de peterselie fijn en schep dit ook door de salade heen.
    • Proef en breng op smaak met versgemalen peper.

Notes

Edamame bonen kan je gepeld of nog in de dop kopen. Wanneer je ze zelf gaat doppen, kost dit je meer tijd. Wel hebben de bonen dan meer smaak. Wanneer je ze gedopt gekocht hebt, moet je even op de verpakking kijken of en hoe lang je ze moet koken.

Geen fan van peterselie? Je kan ook dille gebruiken. Dit is heerlijk bij de zalm!

Be the first to post a review