Havermout kwark koekjes
De ingrediënten voor deze koekjes heb ik altijd in huis. Ze zijn snel te maken en ook nog eens voedzaam en gezond. Waar wacht je nog op?
Klaar in
10min
Bereidingstijd
20min
Galerij
Categorie: | De thuisbakkerij |
Ingrediënten
Voor
8
Portie(s)
100 g havermout |
100 g kwark |
2 stuks eieren |
1 el honing |
50 g rozijnen |
50 g hazelnoten |
Havermout kwark koekjes Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Doe de havermout, kwark, eieren en honing in een grote kom en roer goed door elkaar.
- Hak de hazelnoten grof.
- Voeg de hazelnoten en rozijnen toe aan het mengsel en roer nog goed door.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier. Schep met een lepel hoopjes beslag op de bakplaat en vorm ze een beetje.
- Zet de bakplaat in de oven en bak de koekjes in 15-20 minuten gaar.
- Laat even afkoelen.
Opmerkingen
In dit recept gebruik ik rozijnen en hazelnoten, maar je kan eindeloos variëren met de vulling. Denk bijvoorbeeld aan cranberries, stukjes chocola, gedroogd fruit of andere noten.