garnalenkoekjes

In de vriezer zag ik nog een zak garnalen liggen. Bij ons thuis is er niemand dol op vis (behalve ik dan). Wat zal ik dan eens met deze lekkere garnalen doen? De garnalenkoekjes die ik ermee bakte waren zo lekker dat ze direct een plaatsje op de website krijgen. Lekker op een broodje bij de lunch of bij de warme maaltijd. 

Deel dit recept

Categorie: De thuisbakkerij

Ingrediënten

Voor 5 Serving(s)

Ingrediënten

250 gram garnalen (ontdooid uit diepvries)
1 teen knoflook
1 stuks ei
1 stengel bosui
1 theelepel milde paprikapoeder
0.5 theelepel chilivlokken (optioneel)

Bereidingswijze

  1. Zo maak je deze heerlijke garnalenkoekjes:
    • Ontdooi de garnalen en laat ze uitlekken in een zeef. Ik heb ze ontdooid door ze even onder de kokend water kraan te houden. 
    • Doe de garnalen samen met het ei, de knoflook, milde paprikapoeder, bosui, peterselie, chilivlokken, paneermeel en bloem in de keukenmachine met messen en meng tot een min of meer glad geheel. Breng op smaak met peper en zout en mix nog een keer kort. 
    • Verhit olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
    • Schep hoopjes van het beslag in een koekenpan en bak de koekjes 3-4 minuten per kant tot ze goudbruin en gaar zijn. 
  2. Eet smakelijk!

Be the first to post a review