Havermout met peer en blauwe bessen
Dit makkelijke ontbijtrecept is lekker verrassend door de combinatie van kaneel met kardemom. Een goed begin van je dag!
Klaar in
2min
Bereidingstijd
10min
Galerij
Categorie: | Ontbijt |
Ingrediënten
Voor
1
Perso(o)n(en)
25 gram havermout |
80 ml (plantaardige) melk |
1 stuks peer |
1 handje blauwe bessen |
0.5 tl kaneel |
0.5 tl kardemom |
Havermout met peer en blauwe bessen Werkwijze
- Om havermoutpap te maken is de verdeling 1 deel havermout op 2 delen (plantaardige) melk. Ik doe dit altijd door tot de helft van een kopje havermout te doen en daarna een vol kopje (plantaardige) melk toe te voegen. Je kan ook de hoeveelheden uit de ingrediënten lijst aanhouden, maar als je geen zin hebt om de keukenweegschaal te pakken, werkt dit ook prima!
- Snijd de peer in kleine blokjes.
- Doe de havermout, (plantaardige) melk en blokjes peer in een (steel)pannetje en zet op een laag vuur op.
- Als het begint in te dikken, blijf dan regelmatig roeren.
- Wanneer de gewenste dikte van de pap bijna is bereikt, voeg dan de bessen toe en kook nog 2 minuutjes even mee tot ze warm zijn.
- Schep de havermoutpap in een kommetje en bestrooi met de kruiden.
Opmerkingen
Havermoutpap is lekker, maar met fruit nóg lekkerder. Wat fruit betreft kan je natuurlijk variëren. In de herfst- en wintermaanden gebruik ik graag appel en peer, maar in de lente en zomer is rood fruit of banaan ook heerlijk!